Uutisen päiväys

25.2.2012← Takaisin

Hanna Varjus voitti PM-kultaa

Suomen tytöt onnistuivat erinomaisesti nuorten PM-kisoissa Viron Mammasteessa lauantaina, sillä Hanna Varjus ja Elsa Airaksinen ottivat perinteisen vitosella kaksoisvoiton. Varjus voitti Airaksisen 4,5 sekunnin erolla.

Suomalaistytöille päivä oli muutenkin hieno, sillä kahdeksan joukkoon ylsivät kärkikaksikon lisäksi myös seitsemänneksi sijoittunut Leena Nurmi ja kahdeksannen sijan jakaneet Kati Roivas ja Emilia Myllykoski.

Imatralainen Varjus nousi mestariksi vahvalla lopullaan, jossa hän tosin ehti pienessä laskussa vielä kaatuakin.

”Aika suuri yllätys tämä voitto on! Ajattelin, että jos kymmenen tai viiden joukkoon pääsen. Aamulla ei ollut oikein hyvä fiilis, kurkku oli vähän kipeä ja oli vähän tukkoinen olo. Verryttelyssä tuntui ihan ok:lta, kisassa sitten kulki, vaikkei aivan nappihiihto ollutkaan. Hyvin sain lopussa nyt kiristettyä”, Varjus sanoi.

Kuopiolainen Airaksinen johti kilpailua vielä vajaa pari kilometriä ennen maalia, mutta joutui taipumaan Varjukselle lopussa. Se ei häntä suuremmin harmittanut.

”Oli tiukka kisa. Hyvin kulki ja suksi toimi hyvin. Kymmenen sakkiin lähdin tavoittelemaan. Lopussa ajattelin vaan, että täysillä pitää hiihtää”, Airaksinen tuumi.

Poikien kympillä Ville Ahonen oli parhaana viides. Ahonen hävisi Ruotsin Gabriel Thornille 33,1 sekuntia. Kymmenen joukkoon ylsi suomalaisista myös Lauri Vuorinen, joka oli seitsemäs. Ahonen jäi pronssista vain 3,9 sekuntia. Joukkueenjohtaja Juho Halonen oli luonnollisesti tyytyväinen suomalaispanokseen, jonka tyttöjen kaksoisvoitto kruunasi.

”Oli kyllä aivan loistava päivä! Tyttöjen laaja taso lämmittää tosi paljon mieltä. Pojillakin oli kokonaisuutena hyvä tai vähintäänkin kohtalainen päivä, aavistuksen olimme eilen vahvempia. Ville ja Lauri onnistuivat pojista erittäin hyvin. Mielenkiinnolla odotan huomista viestipäivää”, Halonen sanoo.

Suomen ykkösjoukkueet viesteihin ovat tytöissä Varjus, Airaksinen ja Andrea Julin sekä pojissa Ahonen, Vuorinen ja Artturi Pensasmaa.

Tulokset:

Mammaste, Viro:

Alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut:
Tytöt, 5 km (p): 1) Hanna Varjus Suomi 16.39,5, 2) Elsa Airaksinen Suomi -4,5, 3) Hedda Baangman Ruotsi -5,6,…7) Leena Nurmi Suomi -28,3, 8) Kati Roivas Suomi ja Emilia Myllykoski Suomi -35,1,…13) Andrea Julin Suomi -48,6.
Pojat, 10 km (p): 1) Gabriel Thorn Ruotsi 28.27,8, 2) Eirik Sverdrup Augdal Norja -18,0, 3) Simon Aaslin Ruotsi -29,2,…5) Ville Ahonen Suomi -33,1,…7) Lauri Vuorinen Suomi -43,5,…13) Santeri Erola Suomi -1.18,8,…15) Joona Joensuu Suomi -1.22,0, 16) Artturi Pensasmaa Suomi -1.22,9,…20) Joni Mäki Suomi -1.38,8.
Sunnuntaina PM-kisoissa hiihdetään viestit.