Uutisen päiväys

30.12.2017← Takaisin

Hakola sivusi jälleen uransa parasta ja hiihti jo kolmannen kerran neljänneksi maailmancupin sprintissä

Tour de Ski avattiin vapaan sprinteillä, suomalaisista parhaiten onnistuivat neljänneksi sijoittunut Ristomatti Hakola ja kahdeksanneksi taistellut Krista Pärmäkoski.

Hakola hiihti vahvasti karsinnasta viidentenä alkueriin ja onnistui kilpailussa taktisesti. Kovassa seurassa finaalissa hiihtänyt Hakola oli lopulta kilpailussa neljäs.

- Päivä oli jälleen ihan hyvä. Alkuerässä koitin taktisesti hiihtää keulalla. Välierässä alkoi vähän maistua maitohappo. Jäin neljän porukasta, mutta päätin vielä, että luistelen alamäkeen heidät kiinni. Sain heidät kiinni laskun loppuun, sitten miekkailtiin loppusuoralle asti. Katselin siinä, että toinen välierä on tosi hidas ja tiesin heti, että pääsen finaaliin, kertasi Hakola päivän kilpailua.

Kovassa seurassa finaalissa hiihtänyt Hakola oli lopulta kilpailussa neljäs. Sijoitus olo Hakolalle jo kolmas neljäs sija tällä kaudella ja palkintopallipaikka on urheilijalla jo ajatuksissa.

- Finaalissa ei ollut mitään sanomista, kun Sergey Ustiugov lähti toiselle kierrokselle ja alkoi sommat heilua sitä vauhtia. Tuoreenakaan ei varmaan olisi pysynyt siinä mukana. Neljä kisaa tällä kaudella ja kolmesti neljäs. Periaatteessa ihan tyytyväinen, voisi sitä palkintopalliakin välillä heilutella, kommentoi Hakola suorituksiaan.

Iivo Niskanen jäi puolivälierään ollessaan tiukan eränsä viides. Lopullinen sijoitus Niskaselle 23:s. Vahvasti karsinnassa seitsemänneksi hiihtänyt Martti Jylhä oli kilpailussa 26:s.

Tulokset

Naisten sprintissä Krista Pärmäkoski ja Mari Laukkanen taistelivat tiensä vahvasti välieriin saakka, mutta jäivät kovan taistelun jälkeen ulos finaalista. Pärmäkoski oli tänään kilpailun kahdeksas ja odotti kilpailun jälkeen jo huomisen kilpailua.

- Aika-ajo ei ollut niin hyvä, alkuerässä jo parempaa menoa. Välierässä pientä taktista virhettä, ei olisi pitänyt olla viimeisten joukossa laskussa. Ei ollut tilaa kautta paukkuja mennä suoralla ja nousussa ohi. Loppusuora tuli ihan hyvin, siinä sai muutaman sijan napsittua. Ennakkoon huonoin kisa nyt hiihdetty, tästä jatketaan! Toivotaan, että huomenna tulee olemaan tasapuolinen olosuhde (kilpailussa), kertasi Pärmäkoski.

Ampumahiihtäjänä tunnettu Mari Laukkanen kilpaili myös Tour de Skin avauskilpailussa ja oli vahvojen otteiden jälkeen kilpailussa yhdestoista. Jatkopaikka finaaliin jäi pienestä kiinni.

- Aika-ajon pystyin tekemään suunnitelman mukaan, kevyellä valmistautumiselle. Sain siitä hyvän avauksen päivälle. Alkuerässä oli vähän levotonta ja jonkun verran kolistelin matkalla, pahiten toisen kierroksen nousun alussa. Onneksi löytyi jalasta potkua ja sain hyvän paikan loppuun ja pääsin jatkoon, vaikka jonkun verran energiaa tuhlasinkin. Välierä jäi loppua vaille, sieltä ei enää sitä kiriä löytynyt, kertoi Laukkanen.

Koko ajan kauden mittaan parantanut Aino-Kaisa Saarinen onnistui avausmatkalla ja oli kilpailussa sijalla 16, Kerttu Niskanen oli kilpailun 20. Laura Mononen ja Anne Kyllönen jäivät kilpailussa karsintavaiheeseen. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Ristomatti Hakola
Krista Pärmäkoski
Mari Laukkanen

Maastohiihdon maailmancupin aikataulu

Kuva: Jesse Väänänen

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

X-Country Ski Team Finland Facebookissa
Twitter @xcteamfin
Instagram @xcteamfin
#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 
Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa