Uutisen päiväys

16.1.2011← Takaisin

Grundvallille jo talven kolmas Suomen mestaruus

IK Kronanin Maria Grundvall otti jo talven kolmannen 20-vuotiaiden SM-kultansa, kun hän voitti myös 5+5 kilometrin yhdistelmähiihdon sunnuntaina Vöyrissä. Miesten 10+10 kilometrin yhdistelmäkisan voitti Perttu Hyvärinen, jolle mestaruus oli talven toinen.

Urheilulukiopaikkakunnallaan kilpailemaan päässyt Grundvall jätti Vieremän Koiton Marjaana Pitkäsen toiseksi 27 sekunnin erolla. Kuusamon Erä-Veikkojen Susanna Saapunki vei pronssin. Yhdistelmähiihdon mitaleista kilpailtiin hieman yli kymmenen pakkasasteen talvisäässä. Grundvall karisti lähimmätkin haastajansa kannoiltaan jo parin ensimmäisen kilometrin paikkeilla ja piti johtoasemansa loppuun asti.
”Vapaalla taistelin vaan. Pelotti koko ajan, että minut otetaan kiinni, mutta niin ei onneksi käynyt. Pari kilometriä ennen maalia tajusin, etteivät he enää voi ottaa minua kiinni. Tuntuu todella hienolta voittaa täällä”, Vöyrin urheilulukiossa neljättä vuotta opiskeleva Grundvall sanoi.
Viime viikonloppuna Skandinavia-cupissa Torsbyssä hienosti onnistuneella Marjaana Pitkäsellä ei ollut paras päivänsä.
”Tänään ei oikein mikään onnistunut. Valitsin perinteiselle väärän suksen, jossa oli epävarma pito. Vapaalla en sitten oikein jaksanut. Jos jotain positiivista, niin en keskeyttänyt ja Susannan (Saapunki) voitin loppukirissä. Taisteluhopea tämä kyllä oli”, Pitkänen naurahti.
Rovaniemellä asuva ja Ounasvaaran urheilulukiossa opiskeleva Saapunki otti jo talven toisen pronssinsa. Hopeankin hän hävisi vain 1,3 sekunnin erolla.

Hyväriselle kauden toinen SM-kulta

Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen otti 20-vuotiaiden miesten 10+10 kilometrin yhdistelmähiihdossa kauden toisen mestaruutensa. Hyvärinen jätti Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäen 12,8 sekunnin päähän. Vielä 18-vuotiaiden sarjaan mahtuva Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivu otti pronssia. Ojansivu vei viime viikonloppuna Hollolassa kaksi SM-kultaa 18-vuotiaissa.

Viiden hiihtäjän ryhmä karkasi muilta jo perinteisen osuuden toisella kierroksella, vapaan osuuden alkupuolella siitä kärkiryhmäksi irtosivat Hyvärinen ja Lähdemäki. Noin 1,5 kilometriä ennen maalia Lähdemäki ei enää pystynyt vastaamaan Hyvärisen rytminvaihdokseen nousun päällä.

”Tänään tarvittiin päätä, piti osata taktisesti hiihtää hyvin. Minulla se onnistui hyvin. Lähdössä kävin keulassa, mutta muuten pitkälti peesailin. Vapaalla sitten aika heti irrottiin Samin kanssa ja vuorovedolla mentiin”, Hyvärinen kertasi kilpailuaan tyytyväisenä. 

Lähdemäki hiihti jälleen palkintopallille, joten visiitti Vöyrin kisoihin oli onnistunut.
”Olen tyytyväinen tähän hopeaan. Hyvä rata oli tänään hiihtää myös. Omasta mielestäni olen paremmassa kunnossa nyt kuin viikko sitten Hollolassa”, Lähdemäki sanoi.

Tulokset:
Naiset:  http://www.sm2011.fi/files/n20_tulokset1.txt
Miehet: http://www.sm2011.fi/files/m20_tulokset.txt