Uutisen päiväys

28.1.2011← Takaisin

Grundvall neljäs ja Niskanen 7:s nuorten MM-sprintissä

Maria Grundvall taisteli neljänneksi perinteisen hiihtotavan sprintissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Viron Otepäässä. Suomalaismiesten paras oli Iivo Niskanen, joka sijoittui seitsemänneksi. Naisten sprintin voitti Saksan Lucia Anger, miesten Sergei Ustiugov.

Kruunupyyläinen Grundvall oli hyvässä vireessä aamusta lähtien. Hän sijoittui karsinnassa kuudenneksi ja taisteli ajalla ensin välieriin puolivälieränsä kolmantena ja lopulta loppukilpailuun välieränsä neljäntenä. Loppukilpailussa saksalainen ennakkosuosikki Hanna Kolb ja Venäjän Jelena Soboleva kolaroivat radan loppupuolella, joten Grundvall pääsi onnekkaastikin taistelemaan mitalista pitkällä loppusuoralla. Pronssin hän hävisi lopulta vain täpärästi.

”Oli lähellä, liian lähellä! Olen silti ihan tyytyväinen, sillä jos nuo kaksi eivät olisi kaatuneet, sijoitukseni olisi varmasti vähän huonompi. Olen tosi tyytyväinen. Harmittaa vähän, kun mitali oli noin lähellä. Viime vuonna olin 34:s, joten aika hyvä parannus tuli. Hiihto tuntui tänään koko ajan paremmalta. Toiseksi viimeinen (välierä) oli ehkä paras hiihto”, seuraavaksi yhdistelmäkilpailussa starttaava Grundvall sanoi.

Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva vieremäläinen Iivo Niskanen jäi noin kolmen sekunnin päähän loppukilpailupaikasta. Niskanen oli karsinnan 11:s, puolivälieränsä toinen ja välieränsä neljäs.

”Päivästä jäi ihan hyvä maku, vaikka en finaaliin eli tavoitteeseeni päässytkään. Harmi, kun välierässä venäläinen (Rifat Safiullin) hyppäsi tuossa viimeisessä hiihdettävässä nousussa eteen ja jouduin vaihtamaan latua, mutta sen sain karistettua. Norskien mukaan en sitten enää kerennyt. Pikkuhiljaa alkaa meno parantua”, Niskanen tuumi.

Kaksi starttia täytti Kauppisen tavoitteet

Suomalaisista karsinnoista jatkoon pääsivät myös Tanja Kauppinen (26:s), Emma Sjölund (30:s) ja Jari Huhta (28:s). Anni Kainulainen oli 34:s, Markus Sinijärvi kaatui karsinnassa ja jäi 70:nneksi.

”Aika-ajoon olen erittäin tyytyväinen, se oli varmasti paras hiihto tänä vuonna. Olin vähän yllättynyt, että pääsin jatkoon. Erässä jäin vähän pussiin. Tavoitteet kuitenkin täyttyivät, kun kahdesti pääsin hiihtämään”, Kauppinen sanoi.

”Molemmista starteista jäi pieni kaivelu, parempaan olisi ollut rahkeita mutta ei missään nimessä huonosti. Kokonaisuuteen pitää olla toistaiseksi hyvin tyytyväinen. Minulle oli yllätys, että pääsin edes jatkoon”, Huhta sanoi.

”Aika-ajo tuntui aika hapokkaalta lopussa. Lähtö oli tosi hyvä ja muutenkin tuntui hyvältä, mutta toiset olivat vaan parempia”,  Sjölund tuumi uransa ensimmäisen MM-startin jälkeen.
Lauantaina on ohjelmassa 23-vuotiaiden sprintti niin ikään perinteisellä hiihtotavalla. Suomalaisista hiihtävät Kerttu Niskanen, Toni Ketelä, Juho Mikkonen ja Ari Luusua.

Tulokset: www.fis-ski.com