Uutisen päiväys

15.1.2011← Takaisin

Freundille yllätysvoitto Sapporossa – Koivuranta 23:s

Anssi Koivuranta vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta Sapporon HS 134-mäessä. Kilpailun yllätysvoittajaksi liiteli Saksan Severin Freund, joka jätti Thomas Morgensternin kakkoseksi. Myös Harri Olli nappasi ensimmäisen maailmancupin pisteensä.

Sapporossa oli tarjolla yllätyksiä, kun suuri osa mäkihypyn maailmancupin kärkinimistä jätti pitkän reissun väliin ja tuuli ja lumisade antoivat oman sävynsä kilpailuun. HS 134-mäessä nähtiinkin yllätysvoittaja, kun Saksan Severin Freund nousi korkeimmalle korokkeelle ensimmäistä kertaa urallaan jättäen maailmancupin piikkipaikkaa pitävän Itävallan Thomas Morgensternin toiseksi. Freund oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta viidentenä hypättyään 124 metriä, mutta toisellaan saksalainen pääsi 129 metriin, joka oli kierroksen pisin hyppy. Puolan Adam Malysz johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 132,5-metrisellään, mutta jäi toisellaan 118 metriin ja oli lopulta kolmas. Morgenstern teki tasaista työtä ja hyppäsi molemmilla kierroksilla 124,5 metriä.

Suomalaiset eivät juhlineet Japanissa huippusijoituksia. Anssi Koivuranta oli parhaana sinivalkoisena 23:s 106,5 ja 103,5 metrin hypyillään. Myös Harri Olli avasi maailmancupin pistetilinsä ollen 30:s. Ollin hypyt kantoivat 113,5 ja 84,5 metriä. Olli Muotka jäi 94,5 metriin ja se riitti tänään vasta 45. sijaan.

”Todella hankala kisa. Ensimmäisellä kierroksella tuuli vaihteli voimakkaasti ja aikamoista arpomista oli hyppääminen”, sanoi Japanin reissulla suomalaiskotkien valmentajana toimiva Ari-Pekka Nikkola.

”Anssilta ei ihan parhaita suorituksia tai sitä mitä osasin odottaa. Vähän oli asennossa vikaa. Harrin suoritukseen olen sikäli tyytyväinen, että hän pystyi ottamaan pisteen tälläkin tasolla ja viikon aikana on menty eteenpäin. Toinen hyppy ei tietenkään ollut hyvä. Huomenna lähdetään parantamaan tästä. Etenkin Olli Muotkan kanssa on tekemistä, hän ei ole saanut tuntumaa tähän mäkeen”, kertoi Nikkola.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Suomen ajassa jo ensi yönä. MTV3 näyttää kilpailun suorana kello 02.50 alkaen ja se on katsottavissa myös Katsomo.fi:ssä.

 

Tuloskooste:

FIS Mäkihypyn maailmancup

15.1.2011 Sapporo JPN, HS 134

1. Severin Freund GER 249,6

2. Thomas Morgenstern AUT 248,2

3. Adam Malysz POL 240,5

23. Anssi Koivuranta FIN

30. Harri Olli FIN

45. Olli Muotka FIN

 

Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com