5.12.2003← Takaisin

Freestylen maailmancupin hyppyjen pisteet ratkottiin Rukalla

Freestylen hyppyjen maailmancup saatiin vietyä tänään läpi kovasta tuulesta huolimatta.

Kuusamon Rukalla hypätyn miesten kisan voittajaksi kukitettiin Valko-Venäjän Dimitri Dashinski pistein 201.10. Toiseksi pistein 196.84 sijoittui Kanadan Kyle Nissen. Kolmanneksi ja vain pisteen päähän kakkossijasta nousi Ukrainan Stanislav Kravtshuk(195.78).
Valkovenäläinen Dashinski nousi maailmancupin ykköspallille ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. 26-vuotias harmitteli Rukan tuulta, jonka vuoksi miesten puolella jäivät kolmoisvoltit tänään näkemättä.
”Muuten Rukan hyppyrit olivat hyvin rakennettu. Olimme harjoittelemassa täällä viikon ja tämä on loistava paikka”, Dashinski kehui. Kanadan Nisseniltä uupuu pitkältä uraltaan maailmancupin voitto, mutta edellisen Australian maailmancupin kaksi 18. sijaa saivat tänään huiman parannuksen.
Miesten kärkikolmikon tyytyväisimmiltä vaikutti urallaan ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintopallille noussut 25-vuotias Stanislav Kravtshuk.
”Monta kovaa miestä jäi tänään taakseni”, hehkutti ukrainalainen.

Naisten kilpailussa tuttu tahti

Naisten kisan ykköseksi taituroi jo karsinnan jälkeen johtanut Australian Alisa Camplin pisteillä 191.65. Vain viiden pisteen päähän jäi kakkonen Kiinan Nina Li (186.79). Kolmas tänään Rukalla oli Yhdysvaltain Kate Reed pistein 159.03.
Puuskittain puhaltaneen tuulen nopeus kipusi tänään paikoittain jopa 17 metriin sekunnissa. Yllättävät tuulenpuuskat voivat aiheuttaa vaaratilanteita lähes 12 metrin korkeudessa lentäville hyppääjille ja osa hyppääjistä ilmasikin alkukilpailun jälkeen huolestuneisuutensa olosuhteista. Alisa Camplin myönsi, että pelko oli oikea sana kuvaamaan hänen tunteitaan.
”Toivoin, että kisa olisi keskeytetty karsinnan jälkeen, tuulen liikkeet olivat arvaamattomat”, Camplin huokaisi. 29-vuotias Camplin on hallitseva olympiavoittaja, maailmanmestari ja maailmancupin viime vuoden voittaja. Puhelias australialainen kehui suureleisesti Rukan tunnelmaa. ”Täällä oli hieno show tänään, vaikka olen nykyisin yrittänyt keskittyä enemmän vain hypyistä nauttimiseen, tuli minulla ennen finaalia tunne, että täällä haluan voittaa. Olen hyvin kilpailuhenkinen urheilija”, Camplin hymyili.
Kiinan Lin hypyt olivat tänään etukäteen pisteytetty korkeimmalle, mutta pieni horjahdus alastulossa erotti hänet tänään voittajasta.