Uutisen päiväys

12.11.2010← Takaisin

Finnjumping vahvisti miehistöään – Ylianttila joukkueenjohtajaksi ja Koivuranta mäkihypyn A-maajoukkueeseen

Suomen mäkijoukkue järjesti tiedotustilaisuuden perjantaina 12. marraskuuta Rovaniemellä. Tilaisuudessa Finnjumping ry julkaisi uuden vahvistuksen henkilöstöönsä. Kari Ylianttila astuu mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden joukkueenjohtajan pestiin. Samassa tilaisuudessa ilmoitettiin myös Anssi Koivurannan nimeämisestä mäkihypyn A-maajoukkueen vahvuuteen.

Kari Ylianttila toimi viimeiset viisi vuotta Japanin maajoukkueen päävalmentajana ja sitä aiemmin Ruotsissa ja USA:n mäkihyppääjien päävalmentajana. Ylianttila on aiemmin toiminut Suomen mäkijoukkueessa päävalmentajana 1987-94 ja palaa innokkaana takaisin sinivalkoisiin riveihin erityisesti maajoukkueiden päävalmentajien työkuorman jakajaksi.
- Kun tällainen mahdollisuus tarjottiin, niin innokkaasti tähän tietysti tarttuu hommiin. On mielenkiintoista lähteä kun Finnjumping on ikään kuin synnytysvaiheessa, niin mikäs sen mielenkiintoisempaa kuin olla tässä uudessa systeemissä mukana. Työn kuvani muotoutuu lopullisesti talven kuluessa. Ensimmäisenä tehtävänä on helpottaa päävalmentajien työpaineita ja kiireitä, erityisesti valmentamisen ulkopuolisissa asioissa, jotta päävalmentajat voisivat paremmin keskittyä itse valmennukseen ja joukkueen asioihin, kertoo Ylianttila joukkueenjohtaja tehtävästään.
Ylianttila toimii kauden isoimmissa kilpailutapahtumissa joukkueenjohtajana ja toisaalta vahvistaa pitkän linjan osaamisellaan Finnjumpingia mm. yhteistyökumppanuuksien huolehtimisessa, eri projekteissa ja valmennuskeskustoiminnan koordinoinnissa.
- Sovimme lähipäivinä tarkemmin ne kilpailumatkat, joihin osallistun joukkueiden mukana, mutta kotimaan maailmancuptapahtumat ja isoimmat kisat, kuten mäkiviikon ja Oslon MM-kisat, olen joukkueissa mukana. Lisäksi Finnjumpingissa on kaivattu vahvistusta yhteistyökumppanuuksista huolehtimiseen ja toisaalta uuden järjestelmän valmennuskeskusten koordinointiin. Myös tutkimus- ja kehitysprojekteissa olen mukana, valmennusjohdon apuna, jatkaa Ylianttila.
Anssi Koivuranta nousee mäkihypyn A-maajoukkueeseen Janne Ahosen, Matti Hautamäen, Harri Ollin, Olli Muotkan, Kalle Keiturin, Janne Happosen ja Ville Larinnon rinnalle

Yhdistetyn urheilijana huippusaavutuksiin yltäneen Anssi Koivurannan hiihtoharjoittelu kärsi kesällä sairastelusta. Valmistautuminen yhdistetyn hiihdon vaatimaan kilpailukuntoon ei ollut mahdollista ja toisaalta mäkihyppäämisen sujuminen erinomaisesti vakuutti Koivurannan vaihtamaan tälle kaudelle mäkimieheksi. Koivuranta osallistui lokakuussa mäkijoukkueen leirille Saksan Klingenthalissa. Vahvat näytöt hyppykunnosta ja kesän kilpailutulokset vakuuttivat valmennusjohdon ja hänet päätettiin nostaa mäkihypyn A-maajoukkueeseen.

Anssi Koivuranta on innoissaan nousustaan mäkihypyn A-maajoukkueeseen.
- On kunnia-asia saada olla mukana Suomen mäkimaajoukkueessa ja olen todella kiitollinen pääsystäni mukaan joukkueeseen. olen saanut tukea lajin vaihdon jälkeen alusta saakka, vaikka en vielä Klingenthalin leirillä ollut virallisesti joukkueen jäsen. Nyt on hemmetin hyvä fiilis ja joukkueessa on erittäin hyvä happi. Tämä on todella mielenkiintoinen uusi haaste, sanoo Koivuranta iloisena.

Päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen Finnjumpingin järjestelyihin Kari Ylianttilan kanssa.
- Jokaisella maalla on joukkueenjohtajat mukana tärkeissä kilpailutapahtumissa ja yhden mäkihyppymaailman kokeneimman valmentajan, ”Kaalen”, mukaan lähteminen on hieno asia joukkueemme kokonaisuuteen ja lisäksi mahdollistaa meidän, minun ja yhdistetyn päävalmentajan Kimmo Savolaisen, keskittymisen yhä vahvemmin päätyöhömme eli valmennukseen ja joukkueidemme tarpeisiin vastaamiseen, jotka tässä kohdassa ovat tärkeintä kun yritämme ”step by step” nousua takaisin mäkimaailman huipulle. Voin tässä puhua meidän molempien puolesta, että tämä oli hieno ratkaisu, toteaa Niemelä.

Koivurannan nousu mäkijoukkueeseen on lisäilonaihe päävalmentaja Niemelälle.
- Joukkueessamme on systemaattisesti tehty monta edistysaskelta kesän ja syksyn aikana. Leiritykseen on panostettu, systeemiä on muutettu, valmennuskeskustoimintaa on päivitetty sekä käynnistetty välinepuolella kehitysprojekteja. Tähtäin on tulevaisuudessa, visiomme on selkeä.  
- Koivuranta on antanut hyvin vahvat näytöt leireillä ja syksyn kilpailuissa ja hän kuuluu kilpailunäyttöjen (Kesä COC 3, Kesä SM 5) ja ennen kaikkea leireillä esiin tulleen potentiaalinsa perusteella ehdottomasti mäkihypyn A-maajoukkueeseen. Uskon Anssin mahdollisuuksiin mäkihypyssä, viimeisen vahvistuksen minulle antoi Jyväskylässä 29. lokakuuta tehdyt testitulokset, jotka osoittivat, että Anssi on fysiikaltaan hyvää mäkihypyn maailmancuptasoa, ponnistusteho, lajiponnistuksen voimakuvaaja sekä kehon mitat ovat kilpailukykyiset.
- Anssi tuo otteellaan ryhmäämme positiivista dynamiikkaa, summaa Niemelä tyytyväisenä joukkueen tilanteesta ja Anssin valinnasta.

Finnjumpingin puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen on myös tyytyväinen Kari Ylianttilan suostumisesta joukkueenjohtajan tehtävään.
- Tänä päivänä pelkän urheilun ympärillä joukkueessa on paljon huolehdittavaa. Kisajärjestäjien kanssa on sovittava erinäisiä asioita, median ja yhteistyökumppanien tarpeet huomioitava ja varustepuolella tapahtuvat muutokset, jolloin valmennusjohdon vahvuudessa joukkueenjohtaja on tärkeässä roolissa. Lisäksi Finnjumpingilla on uuteen strategiaan pohjautuen useampi kehitysprojekti käynnissä tai alkamassa ja myös näissä Ylianttilan vahva kokemuspohja ja osaaminen ovat arvokasta meille, toteaa Tiilikainen.

Rovaniemellä hypätään Ensilumen kisat lauantaina 13. marraskuuta. Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet harjoittelevat maanantaihin 13.11. saakka Rovaniemellä ja siirtyvät sieltä 5 päivän leirille Rukalle. Rukan leirin jälkeen nimetään joukkueet Rukalla kilpailtavaan maailmancupin avaukseen 26.-28.11.2010.