Uutisen päiväys

3.2.2020← Takaisin

Falko Krismayr vahvistamaan yhdistetyn maajoukkueen valmennusta

Yhdistetyn maajoukkueen valmennustiimiin tulee vahvistusta, kun mäkivalmennuksen avuksi on rekrytoitu itävaltalainen Falko Krismayr. Krismayr liittyy tiimiin heti ja osallistuu jo maajoukkueleirille, joka pidetään Lahdessa 6.-10.2.2020.

Suomen yhdistetyn maajoukkue on ollut hiihto-osuuksilla maailmancupin vahvin useaan otteeseen. Taistelu hyvistä sijoituksista on kuitenkin kariutunut mäkiosuudelle, missä suomalaiset eivät ole päässeet odotetulle tasolle Ilkka Herolaa lukuun ottamatta. Muutoksia on etsitty tiiviisti, mutta nykyisellä valmennustiimillä ratkaisua haasteisiin ei ole löydetty. 

”En ole saanut Ilkkaa lukuun ottamatta ”pelikirjaani” sisäistettyä muille pojille. Toivon, että Falko tuo meille lisämetrejä ja että pojat ovat avoimia uusille asioille valmennuksessa. Lisäavun tarvetta on kartoitettu päävalmentajan kanssa ja on hyvä, että Falko liittyy jengiin jo nyt”, sanoo Jarkko Saapunki, jonka kolmivuotinen pesti yhdistetyn maajoukkueen mäkivalmentajana päättyy keväällä. 

Saapunki jatkaa Ilkka Herolan henkilökohtaisena valmentajana ja perehdyttää Krismayrin joukkueen toimintaan. Keväällä tapahtuvan uuden mäkivalmentajan perehdytyksen lisäksi Saapunki kokoaa maajoukkueille valmennuksen materiaaleja sekä jakaa osaamistaan mäkihypyn ja yhdistetyn lajiyhteisölle ja seuroille valmennus- ja ohjaustoimintaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan muutos valmennustiimiin haluttiin tehdä heti, vaikka kilpailukausi on vasta puolivälissä. Päätöksen taustalla on reagoinnin tarve tulokselliseen kehitykseen. Prosessia ovat tukeneet Hiihtoliiton johto sekä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö asiantuntijoiden avustuksella. 

”Halusimme reagoida tilanteeseen jo nyt, vaikkakin kesken kauden. Odottaminen tässä tilanteessa olisi ollut huono vaihtoehto. Jokainen päivä on urheilijalle tärkeä, ja nyt tehty muutos nostaa mahdollisuuksia tehdä parempaa tulosta tulevaisuudessa. Jarkko on tehnyt valtavasti töitä vuosien aikana joukkueemme eteen valmennustiimissämme”, toteaa Kukkonen, joka painottaa päätöksen syntyneen yhteisymmärryksessä ja urheilijoiden etua ajaen.

Krismayr painottaa jatkuvaa oppimista ja urheilijalähtöistä muutosta

Itävaltalainen Falko Krismayr, 40, on entinen mäkihyppääjä ja valmentaja, joka on viimeiset vuodet toiminut yrittäjänä hyvinvointivalmennus- ja verkostomarkkinoinnin yrityksessään. Valmentajaurallaan Krismayr on toiminut niin seura- kuin maajoukkuetasolla sekä Itävallan että Saksan joukkueissa. Viimeisin valmentajapesti vuosina 2009–2015 oli Itävallan yhdistetyn maajoukkueen mäkivalmentajana, joka päättyi keväällä 2015. Krismayerin alaisuudessa on voitettu yhteensä kolme olympia- ja seitsemän maailmanmestaruusmitalia. 

Suomen maajoukkueella on valtava menestyspotentiaali, jonka Krismayr haluaa kaivaa esiin. Päätös paluusta valmennustöihin oli lopulta helppo, vaikka vaatikin pohtimista.

”Olen ehtinyt rakentaa oman hyvinvointivalmennus- ja verkostomarkkinointiyrityksen valmentajaurani jälkeen. En ollut ajatellut paluuta valmentajaksi, mutta nykyisen Suomen maajoukkueen potentiaalin tuntien, päätin, että tämä tehdään”, sanoo Krismayr, joka kuvaa itseään sydämeltään ja sielultaan urheilumieheksi.

Valmentajan työssään Krismayr haluaa kehittää itseään ihmisenä ja uskoo jatkuvaan oppimiseen. Jotta voi ammentaa osaamistaan muille, on oltava itse parempi ihminen.

”Jos itse voi muuttua, ympäristö muuttuu mukana. Periaatteeni on, että kaikki muutos lähtee itsestä. Muutos vaatii aikaa ja suunnitelman; kevään aikana luomme joukkueelle pitkäntähtäimen strategian kohti tulevia kausia. Mutta tottakai meillä on tavoitteena myös nousta podiumille viime vuoden tapaan jo Lahden maailmancupissa, se on täysin mahdollista”, miettii Krismayr, joka seurasi joukkueen toimintaa Seefeldin maailmancupin aikana. 

Falko Krismayr liittyy joukkueen vahvuuteen torstaina 6.2. maajoukkueleirillä Lahdessa. Kevään kilpailuissa hän on mukana Trondheimin ja Lahden maailmancupeissa. 
 

KUTSU: Uuden valmentajan ja joukkueen tapaaminen Lahdessa 7.2.2020

Kutsumme median edustajat tapaamaan yhdistetyn maajoukkuetta Lahteen perjantaina 7.2.2020 klo 12:30 alkaen Ravintola Voittoon. 

Paikalla ovat uusi mäkivalmentaja Falko Krismayr, päävalmentaja Petter Kukkonen, maajoukkueen urheilijat sekä Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Ilmoitathan osallistumisestasi tilaisuuteen viestintäpäällikkö Soili Hirvoselle 0400 837 583 tai soili.hirvonen@hiihtoliitto.fi

***

KUKA?

Falko Krismayr, 40, Itävalta

Menestys: henkilökohtainen sekä joukkuepronssi, nuorten MM-kilpailut, Kanada 1997

Valmentajakokemus maajoukkuetasolla: 
2004–2006, Itävallan mäkihypyn B-maajoukkue, valmentaja
2006–2008, Saksan mäkihyppymaajoukkue, valmentaja
2008–2009, Saksan mäkihypyn C-ryhmä, päävalmentaja
2009–2015, Itävallan yhdistetyn maajoukkue, mäkihypyn päävalmentaja

Muu työkokemus: 
2015— EQology, yrittäjä, hyvinvointivalmentaja
2017— Mynoris OG, toimitusjohtaja

Menestys valmentajana:
3 olympiamitalia
7 MM-mitalia


Kuva: Falko Krismayr