Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

EYOF-kisat päättyivät Suomen mitalijuhliin

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit sujuivat Turkin Erzurumissa alusta loppuun positiivisissa suomalaistunnelmissa. Joukkueemme mitalisaaliksi tuli lopulta kymmeneen: yksi kulta, viisi hopeaa ja neljä pronssia.

Päätöspäivänä perjantaina Suomen mitaleista vastasivat ampumahiihdon ja maastohiihdon sekaviestijoukkueet. Ampumahiihtoviestistä Suomi saavutti pronssia ja maastohiihtoviestistä hopeaa.

Maastohiihdon sekaviestissä Suomi taisteli mitalitiloista alusta alkaen Venäjän ja Ranskan kanssa. Venäjä oli lopulta 34,8 sekuntia suomalaisia parempi, mutta Ranska jäi taakse 25 sekuntia. Suomen joukkueessa hiihtivät Miska Poikkimäki, Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto ja Josefiina Böök.

"Miska jätti suunnitellusti venäläishiihtäjää avausosuudella. Jasmin taisteli vahvasti ja tiputti ranskalaista kyydistä. Petteri pääsi hyvistä asetelmista liikkeelle, mutta päästi fiksusti venäläisen teilleen. Josefiinalla oli sitten helpohko tehtävä tuoda viesti maaliin kakkosena. Pieni pettymys päivä toki oli, kun kaikkina muina päivinä saavutettiin kaksi mitalia. No, lasketaan tämä sitten kuitenkin vaikka neljäksi mitaliksi tämä viestistä hankittu", maastohiihtäjien valmentaja Jussi Simula letkautti.

Simula oli kokonaisuuten äärimmäisen tyytyväinen seitsemään maastohiihtomitaliin ja joukkueeseensa muutenkin viikon aikana.

Haastavien olosuhteiden kiusaama mäkihypyn poikien joukkuekisa saatiin myös hypättyä päätökseen ja Suomi sijoittui neljänneksi joukkueella Arttu Pohjola, Jonne Veteläinen, Mico Ahonen ja Markus Virrantalo. Ero mitalitilaan jäi 72,9 pistettä.