20.12.2003← Takaisin

Engelbergissä pitkien hyppyen tasainen kisa - Janne Ahonen sijoittui toiseksi

Norjan Roar Ljökesöy nousi toisen kierroksen huippuhypyllä mäkihypyn maailmancupin Engelbergin kisan voittoon. Suomen Janne Ahonen oli seuraavien sijojen kymmenysleikin voittajana toinen. Itävallan Sven Hannawald oli kymmenyksen Ahoselle hävinneenä kolmas ja toinen norjalainen, Sigurd Pettersen jälleen kymmenyksen päässä neljäntenä.

Janne Ahonen johti Engelbergin uusitussa K125 metrin mäessä käytyä kilpailu ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenyksellä ennen Ljökesöytä.  Ahonen hyppäsi ensimmäisellään 128,5 metriä ja norjalainen saman verran - tyylipisteet ratkaisivat. Kolmantena oli Saksan Sven Hannawald, joka hyppäsi 127,5 metriä. Suomalaisista Jussi Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäs, Matti Hautamäki 15:s,  Tami Kiuru 18:s, Veli-Matti Lindström 19:s, Akseli Kokkonen 25:s. Arttu Lappi ei selvinnyt toiselle kierrokselle. Hänen sijoituksekseen tuli 48:s.

Toisella kierroksella tuuliolot muuttuivat ja onnistuessaan hypyt kantoivat ensimmäistä kierrosta pidemmälle, vaikka lähtölava pysyi ennallaan.

Suomalaisista toisen kierroksen onnistujiin kuului edellisen kilpailun Saksan Titisee-Neustadtissa voittanut Tami Kiuru. Hän leiskautti toisellaan 133 metriä ja nousi lopputuloksissa sijalle seitsemän. Kiurun ensimmäisen hypyn pituus oli 117,5 metriä. Hyvin onnistui myös Veli-Matti Lindström, joka loikkasi 128,5 metriä ja paransi sijoitustaan kahdeksan sijaa, 11:s. Matti Hautamäkikin paransi sijoitustaan kolmella, 12:s. Jussi Hautamäki puolestaan joutui toisella kierroksella antamaan hieman periksi ja oli lopputuloksissa 14:s. Akseli Kokkosen sijaksi tuli 28:s.

Kilpailu loppu oli huimaa menoa. Norjan Sigurd Pettersson leiskautti puolta metriä vaille mäkiennätyksen, 137,5 metriä ja nousi lopputuloksissa neljänneksi. Kärkinimille 130 metrin raja oli itsestäänselvyys ja lopputuloksena oli jännitysnäytelmä, jossa kymmenykset olivat arvossaan. Sven Hannawald joutui 133.5 metrin hypyllä luopumaan mitalisijoituksesta, hän oli viides. Martin Höllwarth loikkasi 134,5 metrillä kolmanneksi. Janne Ahonen ei pystynyt täysillä vastaamaan Norjan Roar Ljökesöyn 136 metrin loikkaan, joka nosti miehen pisteet 258,6:een. Jannen hyppy kantoi 134,5 metriä, mutta tasajalka-alastulo verotti pisteitä. Niitä kertyi yhteensä 251,4. Sillä lahtelainen kuittasi Engelbergin ensimmäisen kilpailun kakkossijan. Viime vuonna Ahonen oli vastaavan kilpailun ykkönen.