Uutisen päiväys

14.2.2015← Takaisin

Continental Cup: Norjan Granerud voittoon, Ahonen kolmas Lahdessa

Lahdessa lauantaina hypätyn mäkihypyn Continental Cupin voittoon liiteli Norjan Halvor Egner Granerud pistein 267.4. Toiseksi hyppäsi Slovenian Anze Lanizek (264.1) ja kolmanneksi Suomen Janne Ahonen (263.6). Kilpailu vietiin läpi ripeään tahtiin, hyvin tasapuolisissa tuulioloissa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Ahonen oli toisena kierroksen pisimmällä 126 metrin hypyllään. Toisella kierroksella Lanizek kiilasi vajaan pisteen turvin Ahosen edelle.

Janne Ahosen hyvän hyppyvireen takana on kova harjoituskausi. Lahden ”betonilla” on lähes asuttu viimeisten viikkojen aikana.

- Tämän päivän hypyt olivat ihan ok hyppyjä. Ei huonoja, mutta vähän väkinäisiä. Vielä pitäisi löytää tuohon tekniikkaan rentous ja itseluottamus mukaan, Ahonen sanoi.

Päivän kilpailun hyvästä tuloksesta huolimatta Ahonen ei hyppää toista Continental Cupin osakilpailua sunnuntaina Lahdessa.

- Eikös se niin ole mennyt, että Ahosen pitää antaa tilaa nuoremmille ja nyt on hyvä paikka siihen. Seuraavat hypyt hypätään täällä maanantaina treeneissä. Seuraavista kilpailuhypyistä päättävät muut, mietti Ahonen hymyssä suin.

Kilpailun voittaja Ahosta kaksikymmentävuotta nuorempi Norjan Halvor Egner Granerud hyppäsi 123,5 ja 125 metriset hypyt. Voittaja oli erittäin tyytyväinen hyppyihinsä.

- Kisahypyt olivat tänään tosi hyviä. Myös treenihypyt olivat lähellä. Olen tosi tyytyväinen, että sain kaksi onnistunutta hyppyä samaan kisaan, Granerud kommentoi.

Nuori norjalainen toivoo hyppäävänsä loppukaudesta vielä maailmancupissa.

- Kun lähdin tänne, toiveena oli, että pääsisin ainakin yhteen maailmancupiin hyppäämään. Se on edelleen tavoitteeni loppukaudelle, Granerud jatkoi.

Kilpailussa oli mukana yhdeksän suomalaista. Ahosen takana Olli Muotka oli 17., Ossi-Pekka Valta 20., Niko Kytösaho 27., Juho Ojala 28. ja Antti Aalto 30. Muut suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle.


Tulokset, lauantai 14.2.

Lähtölistat sunnuntain kilpailuun

Sunnuntain 15.2. aikataulu
klo 10.00 Koekierros (HS130)
klo 11.00 FIS Continental Cup - kilpailu (HS130)

Suomalaiset sunnuntain kilpailussa
Santeri Ylitapio
Frans Tähkävuori
Janne Korhonen
Andreas Alamommo
Antti Aalto
Juho Ojala
Ossi-Pekka Valta
Olli Muotka
Niko Kytösaho