14.12.2003← Takaisin

Bravo Kalle! Palander Alta Badian ylivoimainen voittaja

Suomen Kalle Palander otti ylivoimaisen voiton suurpujottelun maailmancupissa Italian Alta Badiassa. Voitto oli torniolaisen ensimmäinen tässä lajissa. Palander johti kisaa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ennen kauden kaksi ensimmäistä suurpujottelua voittanutta USA:n Bode Milleriä. Kilpailun kakkoseksi kuitenkin sijoittui kotimäessään laskenut Italian Davide Simoncelli, joka jäi Palanderista lähes sekunnin.

Palander teki kaksi erinomaista laskua Alta Badian vaativilla radoilla ja otti voiton 0.92 sekunnin erolla seuraavaan. Komeat tuuletukset maalissa olivat paikallaan.

Kakkoskeksi sijoittunut Simoncelli uusi kakkossijansa viime vuoden vastaavasta kilpailusta, mikä todistaa, että kotirinteessään 27-vuotias italialainen on paljon harjoitellut. Hän ei ole onnistunut siirtämään taitojaan mihinkään muuhun rinteeseen - paras sijoitus Alta Badian ulkopuolella on 15:s.

Kolmanneksi sijoittui Ranskan Frederic Covili ennen kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen kakkosena ollutta USA:n Bode Milleriä. Kilpailun toisessa laskussa kompuroivat lähes kaikki muut kärkikaksikkoa lukuun ottamatta, mm. Miller keräili ratakeppien lakanoita ja hävisi lopulta Palanderille 1,12 sekuntia, mm. Hermann Maier ajoi toisellaan ulos.

Viidenneksi sijoittui Norjan harmaapartainen veteraanilaskija Lasse Kjus. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäs ja toisella kierroksella ensimmäinen, joka ohitti toisen kierroksen yllättäjän, kierroksen toiseksi nopeimman ajan laskeneen Kanadan Thomas Grandin. Tämä oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 25:s ja nousi lopputuloksissa kuudenneksi.

Sami Uotila sai uusia laskunsa

Vähitellen viime kauden pahasta loukkaantumisesta toipumassa oleva Sami Uotila oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 11:s. Alta Badiaa suosikkirinteenään pitävä helsinkiläinen lähti täysillä toiseen laskuun, mutta syöksyi ulos radalta siteen jostain syystä irrottua suksesta. Kuperkeikan jälkeen tehdyn protestin jälkeen Uotila sai uusia laskunsa, kun viisi laskijaa oli enää tulematta. Uotila laski sijalle 21, mutta tuli myöhemmin hylätyksi.

Suomen kolmas edustaja Jukka Rajala laski ulos ensimmäisellä kierroksella.