14.2.2011← Takaisin

Antti Ojansivu voitti kultaa EYOF-kisojen avausmatkalla

Ylöjärveläinen Antti Ojansivu voitti kultaa Euroopan nuorten olympiafestivaalien avausmatkalla perinteisen kympillä Tsekin Liberecissä. Päivän suomalaispanos oli hyvä, sillä kajaanilainen Saana Kemppainen (5:s) ja imatralainen Hanna Varjus (9:s) hiihtivät hienosti 10 parhaan joukkoon tyttöjen 7,5 kilometrillä.

Ojansivu jätti lopulta toiseksi hiihtäneen Norjan Magnus Stensasin 18,6 sekunnin päähän. Vahvaksi vapaan hiihtäjäksi tiedetty Ojansivu oli jo ennakkoon Suomen hiihtojoukkueen suurin mitalitoivo EYOF-kisoissa, sillä hän on tänä talvena jo voittanut nuorten MM-viestipronssia. Voitto perinteisellä sen sijaan oli iloinen yllätys.

”Tämä voitto oli kyllä yllätys perinteisellä! En tällä perinteisen matkalla mitalia lähtenyt hakemaan, eilen vielä ajattelin, että ei siihen ole mitään mahkuja, kun oli niin liukas keli. Tänään oli raskas keli, mikä sopi minulle paremmin. Kisa meni suunnitelmien mukaan. Kyllä tämä voitto tällä kisojen jatkoa ajatellen paineita laskee aika paljon, mitalitavoite jo täyttyi”, lisää onnistumisia Liberecissä vielä tavoitteleva Ojansivu sanoi.

Muista suomalaisista Matti Hiironen oli 21:s, Christoffer Lindvall 29:s ja Juuso Lotta 40:s.

Tyttöjen kilpailussa viidenneksi sijoittunut Saana Kemppainen hävisi kilpailun voittaneelle Ruotsin Sofia Henrikssonille 45,8 sekuntia. Pronssista hän jäi kuitenkin vain 12,6 sekuntia. Muista suomalaisista Leena Nurmi oli 22:s ja Sanna Martikkala 33:s.

Huomenna Liberecissä hiihdetään sprintti perinteisellä hiihtotavalla.