Uutisen päiväys

29.1.2018← Takaisin

Alle 23-vuotiaiden MM-sprinttifinaaleissa ei nähty suomalaisia – Johanna Matintalo ja Joni Mäki kahdeksansia

Sveitsin MM-laduilla hiihdettiin tänään alle 23-vuotiaiden sprintit. Suomalaisurheilijat jäivät niukasti ulos finaaleista. Parhaina suomalaisina tänään nähtiin Joni Mäki ja Johanna Matintalo, jotka sijoittuivat molemmat kahdeksansiksi.

Naisten puolella molemmat sprinttiin osallistuneet suomalaisurheilijat, Vilma Nissinen ja Johanna Matintalo, hiihtivät karsinnasta jatkoon. Erävaiheessa Matintalo oli eränsä toinen, Nissinen kaatui erässään vauhdikkaan laskun jälkeen, eikä päässyt enää jatkamaan välieriin.

Välieriin jatkanut Matintalo jäi niukasti finaalipaikasta.

- Periaatteessa meni hyvin, vapaan sprintti on mulle ehkä kaikista matkoista se heikoin ja silti näissä kisoissa pystyi sinne TOP10 sijoittumaan. Täytyy olla tulokseen tyytyväinen. En tähän millään sijoitusmielellä lähtenyt, halusin kovan harjoituksen loppukisoja ajatellen, kommentoi Matintalo.

Myös miesten puolella kaikki suomalaisurheilijat jatkoivat karsinnasta erävaiheeseen. Erävaiheesta välieriin hiihtivät Joni Mäki ja Verneri Suhonen. Lopulta kahdeksanneksi sijoittunut Mäki paransi hiihtoaan aika-ajosta alkuerään, mutta välierässä huono alku vesitti urheilijan jatkon finaaliin.

 - Aika-ajo oli aika nahkea, vähän tuli siinä vedettyä huonosti muutamaan kurviin. Fiilis oli kuitenkin semmoinen, että voi olla, että jos ne siitä aukeaa niin voi tulla hyviä lähtöjä sen jälkeen. Alkuerä oli ihan hyvä. Sai itse hallittua omaa hiihtoaan, ei tarvinnut hirveästi olla hermostunut, että miten siinä porukassa menee. Välierissä tuli huono lähtö ja jouduin porukan viimeiseksi. Se ei ollut se taktiikka millä ajattelin lähteä ajamaan tuohon. Siihen kun viimeiseksi jouduin, niin siinä vaiheessa tiesin, että siitä ei varmastikaan ajalla mennä (jatkoon), kertasi Mäki päiväänsä.

Karsinnan viidenneksi nopeinta vauhtia pitänyt Verneri Suhonen oli hieman pettynyt kautensa päätähtäimenä olleeseen kilpailuun. Sijoitus kilpailussa oli lopulta yhdeksäs.

- Tänään oli kauden paras jalka, vähän parempaa lähettiin hakemaan kuin mitä se tulos oli. Ei toi yhdeksäs oikeen miellytä. Aika-ajo ja alkuerä antoi olettaa paljon parempaa. Hyvin välierässä nostin asetelmia tonne mäen päälle, sitten leikkasin ihan ulos keskikurvin ja kaikki tuli sisältä ulos, kertasi Suhonen.

Juuso Haarala sijoittui kilpailussa sijalle 15, Lauri Vuorinen sijalle 17.


Naisten tulokset

Miesten tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Maastohiihdon kilpailuaikataulu nuorten MM-kilpailuissa

Kuva: Heidi Lehikoinen