30.12.2003← Takaisin

Ackermann palasi voittajaksi kotimaisemissaan

Saksan Ronny Ackermann otti kotimaisemissaan Oberhofissa kauden viidennen voittonsa yhdistetyn maailmancupissa. Suomalaisista Hannu Manninen ylsi parhaana kuudenneksi.

Samppa Lajunen oli seitsemäs ja Jaakko Tallus 21:s. Ackermann otti johdon jo mäkiosuudella 128,5 ja 135,5 metrin hypyillä ja lipui maaliin 53,6 sekuntia ennen Itävallan Felix Gottwaldia. Yhdysvaltain Todd Lodwick pinnisti kolmanneksi ja otti talven ensimmäisen palkintopallisijansa cupissa.
Mannisen kilpailu kärkisijoja ajatellen meni pieleen jo mäessä. Manninen ei Oberhofin K120-mäessä onnistunut, vaan jäi 110,5 ja 115,5 metrin hypyillä 18:nneksi. Eroa Ackermanniin kertyi 3.34.
Manninen luonnehti mäkisuorituksiaan kohtuullisiksi, ei pettymyksiksi.
- Ensimmäisessä hypyssä oli huono tuuri, huonompi tuulirako. Hyppynä se oli kohtuuhyvä, harmi että mitassa tuli takkiin. Toisella kierroksella hyppy ei ollut ihan niin hyvä, Manninen arvioi.
Mannisen hiihto kulki Oberhofissa hyvin, kuten kilpailun nopein hiihtoaika kertoo. Ennen hiihto-osuutta Mannisen olo oli nuhainen, kuten oli ollut edellisenä iltanakin.
- Alkuverryttelyssä oli vähän tukkoinen olo, mutta ei se sitten kilpailussa tuntunut. Nyt täytyy tarkkailla tilannetta, miten olo muuttuu. Toivottavasti ei tule tautia, Manninen huokasi.
Suomalaisonnistuja mäkiosuudella oli Jaakko Tallus, joka onnistui mäessä pitkästä aikaa ja pääsi hiihto-osuudelle kahdeksantena (-2.21). Samppa Lajunen (116,5 ja 121 metriä) pääsi matkaan Talluksen kannassa yhdeksäntenä kymmenen sekuntia joukkuetoverinsa perään.
Tallus jakoi Ackermannin kanssa koekierroksen pisimmän hypyn, 125 metriä. Kilpailussa ensimmäisellä kierroksella mittaa kertyi kuitenkin vain 115,5 metriä, mutta toisen kierroksen 125-metrisessä oli taas jo välähdys Talluksen osaamisesta. Onnistuneen mäkiosuuden vastapainoksi hiihto ei kuitenkaan kulkenut toivotulla tavalla.
Manninen jatkaa maailmancupissa kakkosena Ackermannin jälkeen. Seuraava osakilpailu on Reit im Winkl'ssä 2. tammikuuta. Jouni Kaitainen on tervehtynyt ja matkustaa Saksaan keskiviikkona. Muu joukkue poimii Kaitaisen kyytiin matkalla Etelä-Saksassa sijaitsevaan Reit im Winkl'iin.