Kilpailuohje

Yleisohjeita kilpailijoille JA HUOLTAJILLE

Yleistä

Hiihtokilpailun johtajana toimii Jukka Tahkola (040-841 9915), ratamestarina Harri Keskiaho, sihteerinä Jenny Tahkola, TA:na Maria Sorvisto ja TA ass:na Eero Sandgren.

Kilpailupaikalla tiedottaminen hoidetaan kuulutuksin. Ennakkotietoja kisasta löytyy:
www.kev.fi/sc-2021/

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan FIS:n ja SHL:n kilpailusääntöjä. FIS:n mainossäännöt eivät ole kuitenkaan voimassa. Noudatetaan järjestäjien ilmoittamia terveysturvallisuusohjeita.

Terveysturvallisuus
Kilpailut järjestetään ilman yleisöä. Stadionilla on käytettävä kasvomaskia tai visiiriä.
Kilpailuihin voi osallistua ainoastaan terveenä. Mikäli on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua testiin. Lähin testauspaikka on Lääkärikeskus Bene, Rukan kylän Kumpare- kauppakeskuksen alakerrassa. Tarkemmat terveysturvallisuusohjeet löydät kisasivuilla.

Kilpailutoimisto

Ruka Hiihtostadion, puh 0400 706433.

Toimisto on avoinna perjantaina 9.4. klo 12.00–21.00, lauantaina 10.4. klo 10.00–16.00 ja sunnuntaina 11.4. klo 9.00–15.00. Pääsy kilpailutoimistoon terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Kilpailunumerot ja transponderit

Kilpailunumerot ja transponderit jaetaan perjantaina viestissä seuroittain ja lauantaina henkilökohtaisesti kilpailunumeron mukaisiin muovikasseihin laitettuna. Jakopiste sijaitsee maalialueen perällä. Numeropussit saatavissa 1 tunti ennen kilpailun alkua. Kaikki viestijoukkueen numerot ovat yhdessä muovipussissa, joka sisältää erikseen pussitetut eri osuuksien numerot ja transponderit.

Numeroiden palautus tapahtuu kisan jälkeen maaliin, kilpailijan toimesta palautus-laatikkoon. Transponderit palautetaan maalissa kisan jälkeen, myöskin kilpailijan toimesta palautuslaatikkoon tunnistimen kiinnitysnauha kiinni laitettuna.

Palauttamattomasta liivistä peritään 50 € ja transponderin vastaava maksu on 100 €.

 

Joukkueenjohtajien kokoukset

Joukkueenjohtajien kokous Suomen Cup kisojen osalta on perjantaina 9.4. klo 14.00 ja kansallisen kisan osalta lauantaina 10.4. klo 15.30. Kokoukset pidetään etänä teams-yhteydellä. Liittymislinkit etäkokouksiin julkaistaan kisojen verkkosivulla viimeistään tuntia ennen kutakin kokousta.

Viestijoukkueiden hiihtojärjestys

Kaikkien joukkueiden on vahvistettava hiihtojärjestyksensä pe 9.4. klo 12 mennessä. Ilmoituslomakelinkki saatavissa kisasivujen kautta käyttöön. (viestien lähtölistat)

Latuihin tutustuminen

Kilpailuladut ovat vapaana tutustumista varten perjantaina 9.4. klo 12–14.00. Ladut suljetaan viestien jälkeen klo 21.00 huoltotöitä varten. Sunnuntain kansalliseen kisaan osallistuvat voivat tutustua latuihin lauantaina 10.4. klo 16 jälkeen.

Lämmittelylatu ja luiston testaus

Lauantaina suksien luistotestausalue on RukaTontun P-alueen luota Impilinnan suuntaan. Harjoittelu/lämmittelylatu sijaitsee samalla alueella. Kilpailureitillä luistokokeilu on kielletty perjantaina ½ tuntia ennen kilpailun alkua. Lauantaina suksien testaus on sallittu klo 11.00–12.50 kilpailuradalla. Testiladut kunnostetaan samaan aikaan, kuin kilpailuladut. Kilpailujen aikana verryttelyt on mahdollista tehdä kilpailureittien ulkopuolella olevilla laduilla.

Lähdöt

Maastohiihdon kilpailulähdöt tapahtuvat molempina päivinä rinnakkaisilta laduilta auralähtönä.

Paikoitus

Kilpailijoille ja huoltajille on varattu paikoitustilaa Rukan stadionin P-alueilla. Käytettävissä on myös maksullinen parkkihalli Rukan keskusaukiolla. Stadionin läheisyydessä on liikenteen ja paikoituksen ohjausta. 

Suksien voitelu

Maastohiihdon voitelufirmojen ja voitelukopin varanneiden seurojen voitelukopit sijaitsevat hiihdon huoltorakennuksen jatkeella olevissa huoltokonteissa. Stadionalueella on varattu ulkotilana voitelualue yhteiskäyttöön, jossa on tarjolla sähköpisteitä. Tämä alue sijaitsee hiihdon huoltohallin takana. Muistetaan turvaetäisyydet!
Voitelukoppien avaimet toimitetaan varanneille saavuttaessa. Tapahtuman jälkeen avaimet jätetään oveen. Käyttäjien tulee siivota koppi ennen poistumista.

Liikkuminen ladulla kilpailun aikana

Kilpaladut suljetaan kymmenen minuuttia ennen kilpailun alkua.

Hiihtäminen maalisuoralla ennen kilpailun käynnistymistä on kielletty.

Kilpailuladut

Päivä          Kilpailumatka                                                                                         Reitti

9.4.             Naiset                           3 x 5 km(V)                   2 x 2,5 km

                  Miehet                          3 x 7,5 km(V)                3 x 2,5 km

 

10.4.           Naiset 15 km                 (V)                                6x 2,5 km

                  Miehet 20 km                (V)                                8 x 2,5 km

 

11.4.           Kansalliset Hiihdot         (V), 2km, 2,5km, 5km, 7,5km ja 10km.

 

Kilpailuladut merkitään havuilla, latuviirein, kolmiokapuloin, nauhoin ja risteysopastein.

 

Varusteiden säilytys 

Kilpailija voi säilyttää varusteensa numeroliivi/transponderi pusseissa maalin takana olevassa naulakkotelineessä. Varusteet toimitetaan itse telineeseen.

 

Keskeyttäminen ja kilpailunumerot

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Kilpailun numeroliivi ja transponderit toimitetaan urheilijan itsensä toimesta maalialueen laatikoihin.  

 

Lähtö- ja maalialue

Kilpailijoiden tulo lähtöön tapahtuu stadionrakennuksen editse. Aidatulle lähtö- ja maalialueelle on muilta kuin kilpailijoilta pääsy estetty. Lähtö- ja maalialueelle pääsevät vain hiihtäjät ja toimitsijat. Medialle on varattu kuvauspaikat.

 

Huoltopiste

Kilpailun järjestäjä varaa yhteislähtömatkoille yhden juottopaikan stadionin perältä. Juottopaikka on radan varteen merkitty. Juottaminen tapahtuu paikallaan seisten, rinnalla juoksua ei sallita.

 

Pukuhuoneet ja peseytymistilat

Pukuhuoneet ja peseytymistilat eivät ole käytössä terveysturvallisuussääntöjen takia.

 

Ensiapu

Stadionilla on ensiapuhenkilö kisojen aikana. Lääkäri on Rukan kylässä (Lääkärikeskus Bene Kumpare/kauppakeskus) ja sairaankuljetus tilataan tarvittaessa. Moottorikelkka ja reki ovat varattuna, jos tarvitaan potilaan haku reitin varrelta.

 

Lähtölistat ja tulokset

Lähtölistat ovat nähtävissä Hiihtoliiton Suomen Cup- ja seuran nettisivuilla 7.4.

Tulokset julkaistaan heti sarjojen valmistuttua tapahtuman nettisivuilla, Hiihtoliiton Suomen Cup- ja KEV nettisivuilla. Stadionin tulos/ilmoitustaulu ei ole käytössä.

 

Vastalauseet

Maastohiihto Vastalause on jätettävä kirjallisena sisältäen mahdollisen lisämateriaalin sekä käsittelymaksun kilpailutoimistoon 15 minuutin kuluessa kyseisen kilpailun epävirallisten tulosten julkaisemisesta. Protestimaksu on 100 €.

Palkintojenjaot ja haastattelut

Viesteissä palkitaan molempien kilpailujen kolme (3) parasta joukkuetta. Henkilökohtaisissa sarjoissa palkitaan molemmissa sarjoissa kolme (3) parasta kilpailijaa.

Palkintojen jako tapahtuu maalialueella perjantaina viestien jälkeen; naisten kisan jälkeen kukitus.

Lauantaina palkintoseremoniat maalialueella naisille klo 12.50 ja miehille klo 14.50. 

Koronatilanteesta johtuen kolmen parhaan haastattelutilaisuuksia ei järjestetä, vaan media voi tehdä vapaasti haastatteluja maalialueella. Sunnuntaina palkintojen jaot tehdään sarjojen valmistuttua erissä.

Suomen Cupin palkitsemiset tehdään palkintojenjakojen yhteydessä; osakilpailu ja kauden kokonaiskisan palkitsemiset.

Rukan Talvikisojen kiertopalkinnot jaetaan lauantaina naisten ja miesten sarjojen voittajille.