Kilpailuohjeet

Osallistumisoikeus SM-kilpailuiden henkilökohtaisille matkoille voivat osallistua urhelijat, joilla on voimassa aktiivinen FIS-lisenssi.

Ilmoittautumiset ja osanoton vahvistukset Parisprintin osanoton vahvistaminen tai poisjäänti sekä mahdolliset kokoonpanomuutokset ilmoitetaan nettilomaketta käyttäen torstaina 11.2. kello 16:00 mennessä. Muutoksissa on ilmoitettava urheilijan nimi, lisenssinumero ja FIS-koodi, FIS-koodia tarvitaan FIS-pisteiden vuoksi. Niiden perusteella määräytyy joukkueen lopullinen alkuerä ja lähtöpaikka.

Ilmoittajan on ilmoitettava myös yhteystietonsa ml. puhelinnumeronsa mahdollisten päällekkäisten ilmoitusten pikaiseksi selvittämiseksi. Ilmoittakaa KILMO:on jo mahdollisimman lopullinen kokoonpano, sen perusteella määräytyy joukkueen lähtönumero kisaohjelmaan. Pääsette myös vähemmällä torstain vahvistamisessa. Nettilomakkeen linkki löytyy ilmoittautuneiden joukkueiden lähtölistan yläosasta.

Kilpailualueella

Toiminta kilpailualueella Kilpailutapahtuman ihmismääriä ja liikkumisreittejä on rajoitettu. Yhdellä kilpailijalla voi olla vain yksi huoltaja. Maskia/visiiriä on käytettävä kisa-alueella, poikkeuksena hiihtäjät hiihtäessään. Tarkemmat ohjeet kisojen terveysturvallisuussuunnitelmassa.

Pysäköinti Kilpailijat tennishallin parkkipaikalla, media Hiisituvan parkkipaikalla, talkoolaiset Millan pellolla.

Kilpailukanslia Epidemiatilanteen takia osallistujat eivät asioi kilpailukansliassa, vaan kaikki hoidetaan ilman kontaktia.

Kilpailunumeroiden jako Kilpailija kulkee lähtöön mennessään teltan läpi. Teltan naulakossa on numerot sekä numeroa vastaavat transponderit. Lähtöluettelo on nähtävillä teltan molemmissa päissä. Kilpailija on itse vastuussa siitä, että hänellä on oikea numero ja transponderit.

Joukkueenjohtajien kokoukset Etänä (Teams). Torstaina kello 19.00, perjantaina 18.00 ja lauantaina 18.00. Liittymislinkit julkaistaan kisojen verkkosivuilla www.smpyhajarvi.fi viimeistään tuntia ennen kutakin kokousta.

Ilmoitustaulu Ei fyysistä ilmoitustaulua, kaikki informaatio verkossa.

Lähtölistat, kilpailuohjeet, latukartta ja kilpailun organisaatio Löytyvät verkkosivulta www.smpyhajarvi.fi.

Pukeutumis- ja peseytymistilat Alueella ei peseytymismahdollisuutta. Tennishallilla vaatteidenvaihtomahdollisuus max. 10 ihmiselle kerrallaan.

Suksien voitelutilat Poolialue tennishallissa, muut ennakkoon varatut voitelutilat Hiisituvan pihalla peltihallissa.

Reitit Perjantain ja sunnuntain perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailut hiihdetään 1,6 km reitillä. Kilpailureitillä on vuorohiihtoalue, jonka sijainti löytyy myös kartasta johon on merkitty käännöstekniikka-alueet. Perinteisen hiihtotavan kilpailuissa sauvojen pituutta valvotaan pistokokein. Lauantain vapaan hiihtotavan kilpailussa kilpailureittinä on 5 km kilometrin reitti A. Katso latukartta.

Luiston testaus ja verryttely Luiston testaus ja verryttely tennishallin parkkialueen reunassa testiladulla, verryttely Pyhäsalmeen lähtevällä latureitillä. Luiston testaus ja verryttely kilparadalla kilpailun aikana kielletty. Katso aluekartta.

Palkintojen jako Kilpailukeskuksessa kilpailujen päätyttyä. Tarkennetaan kenttäkuulutuksella.

Yleisö Kilpailu käydään ilman yleisöä.

Makkaranmyynti Hiisituvan läheisyydessä olevassa teltassa.

Vessoja Vessoja tennishallilla sekä Hiisituvan takana, joihin käynti ulkokautta.

Ensiapupäivystys Ensiapupäivystys stadionalueella sekä maastossa. EA-vastaavan puhelinnumero 040 654 7108, yleinen hätänumero 112. Kilpailupäivinä kilpailukeskuksessa paikalla myös lääkäri.

Terveysturvallisuussuunnitelma

SM-kisat järjestetään Pyhäjärvellä Honkavuorella 12.-14.2.2021 Pohjois-Pohjanmaan Soten/AVI:n / ITY:n ja Hiihtoliiton antamien ohjeiden ja määräysten mukaan.

Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä. Jokainen velvoitetaan pitämään puhelimessaan Koronavilkun päällä. Kilpailuun ja kilpailualueelle voi saapua vain terveenä.

Ihmismäärät Kisajärjestäjät joutuvat rajaamaan koronatilanteen takia hiihtäjien huoltajien lukumäärän. Yhdellä kilpailijalla voi olla vain yksi huoltaja. Osallistujat eivät asioi kilpailukansliassa, kaikki hoidetaan ilman kontaktia.

Maskit Maskia/visiiriä on käytettävä kisa-alueella, poikkeuksena hiihtäjät hiihtäessään. Myös kisajärjestäjien/ talkoolaisten ym. on käytettävä viikolla sisätiloissa maskeja. Kisapaikalta löytyy maskeja ja käsidesiä. HUOM! Käytetyille maskeille/ käsineille on omat keräilypussit. Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä kisojen aikana. Eri työtehtävissä olevilla kilpailujärjestäjillä on eriväriset liivit.

Rajoituksia Uudella pysäköintialueella ja koko hallialueella on myös käytettävä maskia/visiiriä. Yhdessä huoltokopissa olevassa voitelutilassa voi olla yhtä aikaa enintään neljä henkilöä. Huoltohallissa on erillinen kioski.

Pukeutumistilat Huoltohallissa on naisille ja miehille väliseinin erotetut pilttuut; max. 10 hlö kerrallaan. Sauna- ja suihkutilat eivät ole käytössä.

Siirtyminen ladulle Siirry ladulle ja ladulta pois järjestäjän määräämiä väyliä myöten. Pyri olemaan kisa-alueella vain tarvittava aika. Tee suorituksesi ja poistu kisa alueelta. Maaliintulon jälkeen ei ole mehua tarjolla, ainoastaan pöydällä maskilaatikko ja talouspaperia, jos niihin on tarvetta.

Kilpailualue Lähtö- ja maalialue Hiisituvan pihalla rajataan aidoin ja se varataan vain hiihtäjien ja järjestäjien käyttöön to 11.2.2021 klo 14 alkaen.

Palkintojen jako suoritetaan ulkona Hiisituvan terassilla.

Ylen puolen henkilöille järjestetään rajattu oma alue, jonne järjestäjien puolelta yhdellä henkilöllä on pääsy sinne.

Ruokailu Hallilla on siellä oleville kioski, talkoolaiset käyvät ruokailemassa pienissä ryhmissä ryhmä kerrallaan omassa ruokatilassaan porrastetusti ja osalle ruoka toimitetaan toimipisteisiin.

Majoitus Kisojen aikana majoituksissa ja matkoilla majapaikkoihin suositellaan vahvasti käytettävän maskia sekä pyritään välttämään ulkopuolisten kanssa kanssakäymistä sekä muistetaan pitää hyvästä hygieniasta huoli.

Oireet Jos jollekin ko. kisatapahtumaan osallistuvalle tulee koronan oireita, niin ilmoitus siitä heti kisojen lääkärille, perjantaina Hannu Laitiselle, 050 596 5494, ja lauantaina ja sunnuntaina Rami Oravakankaalle, 044 522 5788, jolta saa ohjeet miten toimia. Tartuntaepäilytilanteesta heiltä saa myös erillisiä ohjeita ko. tilanteen kuvantamisesta.

Tärkeimmät puhelinnumerot koronaan liittyen:
Kisojen lääkärit
Perjantai Hannu Laitinen 050 596 5494
Lauantai ja sunnuntai Rami Oravakangas 044 522 5788
Kilpailujen johtaja Esa Ryynänen 0405749384