9.3.2018← Takaisin

Valkeakosken Haka ja Mikkelin Hiihtäjät veivät tyttöjen viestikullat Tampereella

Nuorten SM-hiihtojen ensimmäinen kilpailupäivä alkoi 18- ja 20-vuotiaiden tyttöjen viesteillä. Valkeakosken Haka voitti 18-sarjan viestin ja Mikkelin Hiihtäjät 20-sarjan viestin. Molemmat joukkueet olivat tänään ylivoimaisia.

18-sarjalaiset Valkeakosken Hakan hiihtäjät olivat erittäin tyytyväisiä suoritukseensa. Tämä oli joukkueen ensimmäinen viesti kokoonpanolla Hilda Kukonlehto, Fanny Kukonlehto, Sonja Leinamo. Sarjassa taistelu hopea- ja pronssimitaleiden kesken oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi vasta loppukurotukseen, jossa Liperin Hiihtoseuran Lotta Kurttila oli Espoon Hiihtoseuran Ida Haapalaa etevämpi varmistaen joukkueelleen hopeamitalit. Liperin Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät aloitusosuudella Iitu Vuorma ja keskiosuudella Veera Kontkanen. Espoon Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät Haapalan lisäksi Vilja Kauranen ja Aino Soininen

- Loppukiriä ja kurotusta on kyllä harjoiteltu, kertoi Liperin Lotta Kurttila loppuratkaisustaan ja joukkue kertoi olevansa tyytyväinen suoritukseensa.

Pronssimitalisteja ei himmeämpi mitali lopulta harmittanut vaan Espoon Hiihtoseuran tytöt olivat pikemminkin yllättyneitä hyvästä suorituksestaan.

20-sarjan viestissä Mikkelin Hiihtäjät kertoivat lähteneensä hakemaan kultaa ja kilpailu sujuikin suunnitellusti.Joukkueessa hiihtivät Noora Tivinen, Saana Lahdelma ja Jasmin Kähärä. Ankkuri Kähärä hakee voittoa myös molemmilta henkilökohtaisilta matkoilta.

- Kyllä se hienoinen pettymys on, jos Iisalmessa alkanut voittokulku ei jatku täällä Tampereellakin, Kähärä totesi.

Karihaaran Visa oli kisan selkeä kakkonen joukkueella Jemina Böök, Josefina Böök ja Alisa Toivanen. Aloitusosuuden hiihtänyt vielä 18-sarjalainen Jemina kertoi jännittäneensä kilpailua paljon, mutta vielä enemmän jännitti vaihdossa odottanut isosisko Josefina.

- Kun näin miten hyvin Jemina hiihti, aloin uskoa, että voidaan yltää tänään mitaleille, Josefina kertoili.

Pronssijoukkuuen Seinäjoen Hiihtoseuran ankkuri Noora Kupari kertoi ottaneensa alun rauhassa peesaten ja teki ratkaisun viimeiseen stadionin nousuun.

- Kuulin siinä, että takaatulijat jäävät metri metriltä.

Joukkueessa hiihtivät Kuparin lisäksi aloitusosuudellta Anni-Sofia Ankkuri ja keskiosuudella Sofia Joronen. Myös Seinäjoen Hiihtoseuran tytöt olivat tyytyväisiä ja jopa hieman yllättyneitä mitalistaan.