Uutisen päiväys

7.1.2018← Takaisin

Korva ja Kähärä triplamestareiksi, Koivisto päivän ylivoimaisin

Nuorten SM-hiihdot Iisalmessa huipentuivat sunnuntaina yhteislähtöihin, joissa viikonvaihteen triplamestareiksi nousivat 20-vuotiaiden 5+5 kilometrin yhdistelmähiihdon voittanut Anita Korva sekä 18-vuotiaiden vapaan kympin voittanut Jasmin Kähärä. Päivän ylivoimaisimman mestarin tittelin vei 18-vuotiaiden 15 kilometrillä voittomarginaalinsa 1.19,7:ään kasvattanut Petteri Koivisto, jolle voitto oli viikonlopun toinen.

– Paukusta kärkeen ja siinä normaalia vauhtia. Kolmen kilsan kohdalla viimeinenkin mies tippui peesistä, laitoin hieman lisää kaasua. Loppumatka meni aika nautiskellen tässä kelissä. Vikalla ringillä tunsi, että pitkä viikonloppu on ollut. Ensi sunnuntaina skiathlon Vantaalla, ja jos tulee nuorten MM:iin paikka, lähden sinne. On mukavaa päästä katsomaan vauhtia, miten isot pyssyt hiihtävät isoa kovaa, Kuhmo-Skitä edustava Koivisto sanoi.

Koiviston tavoin nuorten MM-kisapaikkaa tavoittelee 18-sarjasta myös Jasmin Kähärä, joka oli vakuuttavassa vauhdissa kilpakumppaneihinsa nähden jokaisena päivänä.

– Yllättävän helppo, en odottanut, että ensimmäisessä mäessä tulisi jo eroa. Alkumatkasta mietin, että lähdinkö liian kovaa, tuleeko hyytyminen. Ekalta kiekalta tullessani olin jo aika varma (voitosta). Triplakultaa lähdin hakemaan, hiihtovauhti vähän yllätti. Sprintin mestaruus on erityisen mieluisa, en ole aiemmin saanut sprintissä SM-kultaa, se oli tärkein tältä viikonlopulta. Vantaalla skiathlonissa yritän 20-sarjalaisten perässä tulla, Kähärä sanoi.

Muut mestarit olivat 17-vuotiaissa ensimmäisen SM-kultansa ottaneet Sara Niittyviita ja Eemil Helander sekä 20-vuotiaissa Rantahalvarien veljesten mestaruustaistossa Leo Rantahalvari.

Kauden toiset nuorten SM-hiihdot järjestetään Tampereella maaliskuussa.

Lisää mitalistien mietteitä

Kaikki mestareiden videohaastattelut nuorten SM-hiihtojen Facebookissa

Tulossivu

Kuvassa Petteri Koivisto, kuva Tommi Korpihalla.