24.2.2019← Takaisin

Draamaa ja tuttuja nimiä

Nuorten SM-hiihdoissa kilpailtiin sunnuntaina naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin takaa-ajokisat vapaalla hiihtotavalla. Kilpailijoita oli ilmoittautunut 425. Naiset aloittivat kilpailun heti aamulla. N23-sarjassa voittajakolmikossa nähtiin lauantailta tutut kärkinimet. Takaa-ajossa kultaa nappasi Emmi Lämsä Karihaaran Visasta. Hopealle hiihti Sanni Alatalo Lempäälän Kisasta ja pronssia sai Anni Alakoski Reisjärven Pilkkeestä.

N20-sarjassa riitti jännitystä. Kilpailijoiden päästyä maaliin tuloslista meni uusiksi varaslähtöjen takia. Perjantaina ja lauantaina mitalin napannut Josefiina Böök lähti 10 kilometrin takaa-ajoon ensimmäisenä. Maaliviivan ylitti kuitenkin tällä kertaa ykkösenä Jasmin Kähärä Mikkelin hiihtäjistä ja Josefiina Böök Karihaaran Visasta tuli maaliin kolmantena, mutta sijoittui lopulta toiseksi häntä ennen maaliin tulleen kilpailijan saatua aikasakon. Kolmanneksi sijoittui Siiri Saalo Keravan Urheilijoista.

N18-sarjan voitti Heidi Nikkinen Kouvolan Hiihtoseurasta lähes minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Siiri Kaijansinkkoon Lappeen Riennosta. Kolmanneksi hiihti Lotta Kurttila Liperin Hiihtoseurasta.

Jännittävän viimeisen kierroksen jälkeen N17-sarjassa maaliviivan ensimmäisenä ylitti Sonja Leinamo Valkeakosken Hakasta. Toiseksi sijoittui Julia Junkkala Kankaantaan Kisasta ja kolmanneksi Elisa Mattila Kouvolan Hiihtoseurasta.

Teksti: Ada Happonen, Päivi Taskinen-Kekki

Kuvat: Olli Litmanen