Jyväskylä

Ajankohtaista

STRIIMIN TALLENNE JA VALOKUVAT KISAVIIKONLOPULTA

Kiitos kaikille kisoissa mukana olleille! Kisatunnelmiin voi palata myös näin jälkikäteen striimin tallenteen sekä viikonlopun aikana otettujen kuvien muodossa. Striimin tallenteet:

Lähetys lauantai

Lähetys sunnuntai

Antti Saarimaan ja Touho Häkkisen valokuvia pääsee ihailemaan heidän nettisivuiltaan. Kuvia saa jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, muistathan kuitenkin merkitä myös kuvaajan.

Antti Saarimaa

Touho Häkkinen

Julkaistu 23.2.

 

AJANKOHTAISTA SU 21.2.2021

Kilpailuinfo avoinna su klo 7.30->

Kilpailun Stream lähetys 10€  (ammattilaisten kuvaama ja mukana selostus)

Keittolounas (Kasvissosekeitto) 8€ klo 11.00-13.00 

Julkaistu 20.2.2021

 

AJANKOHTAISTA LA 20.2.2021

Kilpailuinfo avoinna la klo 7.00-17.30

Kilpailun Stream lähetys 10€  (ammattilaisten kuvaama ja mukana selostus)

Keittolounas (Jauhelihakeitto) 8€ klo 10.00-14.00 

Julkaistu 19.2.2021

 

AJANKOHTAISTA PE 19.2.2021

Kilpailuinfo avoinna pe klo 14.00-18.00

Parisprintin joukkuemuutokset on tehtävä pe klo 14.00 mennessä. Muutokset sähköisesti tällä lomakkeella.

Ladut kunnostetaan pe klo 13-15. Viralliset harjoitukset ja latuihin tutustuminen pe klo 16.00-18.00

Joukkueenjohtajien kokous pidetään etänä (Teams) Pe 19.2. klo 18.00 liity kokoukseen tästä HUOM! vain yksi kokous (tuomarineuvoston päätöksellä  joukkueenjohtajien kokous pidetään vain 19.2.)

Kokouksen esityslista ja kokouspöytäkirja

Julkaistu 19.2.2021

 

PARISPRINTIN JOUKKUEMUUTOKSET PERJANTAIHIN 19.2. KLO 14.00 MENNESSÄ

Muutokset parisprinttien joukkueisiin on tehtävä perjantahin 19.2. klo 14.00 mennessä. Muutokset sähköisesti tällä lomakkeella.

Julkaistu 17.2.

 

HIIHTOLIITON PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Viime vuonna Nuorten SM-kisat Jyväskylässä jouduttiin Korona-pandemian vuoksi siirtämään tälle vuodelle. Vielä tänä vuonnakin on päivämääriä jouduttu Koronan vuoksi säätämään, mutta nyt pääsemme vihdoin nauttimaan nuorten vauhdista perinteisillä Laajavuoren laduilla.

Elämme upeaa talvea, kun lunta on joka puolella Suomea. Hiihtobuumi on ennenkokematon. Se on iloinen asia, koska hiihto on edelleen suomalaisten rakastama laji. Kansaa on laduilla ja hiihtolajit keräävät television ääreen enimmillään yli miljoona suomalaista.

Näiden Nuorten SM-kisojen järjestäjä, Ski Jyväskylä, on yksi Suomen aktiivisimmista hiihtoseuroista. Täällä tehdään erinomaista työtä hiihdon hyväksi laajalla rintamalla. Hyvä esimerkki on aktiivinen kisojen järjestäminen näinä haasteellisina Korona-aikoinakin terveysturvallisuuteen liittyvät asiat luonnollisesti huomioiden.

Jyväskylässä on panostettu upeasti myös hiihto-olosuhteisiin tekolumiladun muodossa. Jyväslumi Oy:n aktiivisen toiminnan ansiosta Laajavuoren maastossa olevalla ensilumen ladulla käyttäjämäärä on vuosi vuodelta lisääntynyt. Toivon kovasti, että tästä otetaan esimerkkiä mahdollisimman monella paikkakunnalla.

Tällä kertaa SM-tason kisat ovat pitkästä aikaa Laajavuoressa. Jyväskylä on hieno urheilukaupunki ja mm. erinomaisia hiihtomaastoja on eri puolilla kaupunkia. Olen itsekin Jyväskylässä asuessamme vuodattanut hikeä niin Laajavuoren kuin Vaajakosken laduille.

Lämmin kiitos Ski Jyväskylän aktiivisille ihmisille, joiden ammattitaitoon kisojen järjestäjänä voi aina luottaa. Kisojen järjestämisessä on paljon työtä ja Korona aiheuttaa vielä lisähaasteita. Yleisö ei valitettavasti tällä kertaa pääse  ladun varteen, mutta nuoret urheilijat luovat varmasti siitä huolimatta hyvän kisatunnelman.

Suuri kiitos myös paikallisille terveysviranomaisille hyvästä yhteistyöstä. Terveys on meille kaikille tärkein asia. Kisajärjestelyissä terveysturvallisuus on otettu huomioon erittäin tarkasti. Kiitos kuuluu myös Jyväskylän kaupungille, joka takaa erinomaiset kisaladut nuorille urheilijoille. Toivotan kisojen järjestäjille, nuorille urheilijoille taustajoukkoineen, median edustajille ja kaikille kisoja eri tavoin seuraaville sykähdyttäviä hetkiä nuorten SM-kisoissa Jyväskylässä.

 

Markku Haapasalmi

Hiihtoliiton puheenjohtaja

 

Julkaistu 17.2.

 

PÄIVITYS NUORTEN SM-HIIHTOJEN KORONATOIMIIN

Koronatilanne Jyväskylässä on paranemassa, eikä kaupunki kuulu enää koronaviruksen leviämisalueeseen. Vaadimme alueellisten viranomaisten sekä Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen mukaan alle 48 tuntia vanhan negatiivisen koronatestituloksen hiihtäjiltä, jotka tulevat koronaviruksen leviämisalueilta.

Laskemme 48 tuntia perjantaista lähtien, kun kilpailijat saapuvat Jyväskylään. Kaikilta kilpailijoilta, riippumatta siitä kilpaileeko lauantaina vai sunnuntaina, riittää negatiivinen testitulos, joka on otettu keskiviikkona 17.2. tai myöhemmin. Negatiivinen testitulos tulee lähettää joko sähköpostitse osoitteeseen skijyvaskyla@gmail.com tai esittää kilpailupaikalla. Testituloksen osoittamiseen riittää esimerkiksi kuva tekstiviestillä lähetetystä tuloksesta, jossa on näkyvillä nimi sekä testitulos.

Hiihtäjän, jonka virallinen asuinpaikka on koronaviruksen leviämisalueella, mutta joka on asunut viimeiset kaksi viikkoa Suomen muilla alueilla esimerkiksi varusmiespalvelun tai opiskeluiden vuoksi, täytyy lähettää kirjallinen todistus asuinpaikastaan. Tällaiseksi kelpaa esimerkiksi todistus varuskunnasta tai urheiluopistolta. Lähetä todistus tai kuva todistuksesta osoitteeseen skijyvaskyla@gmail.com. Jos asuinpaikkaa ei pysty todistamaan, täytyy hiihtäjän käydä koronatestauksessa. Koronatestaus koskee vain hiihtäjiä, emme vaadi testitulosta esimerkiksi huoltajilta tai valmentajilta.

Negatiivisten testitulosten sekä asuinpaikkatodistusten lähettäminen mieluusti seuroittain. Eli seuralta yksi sähköposti, johon koottuna osallistujien todistukset.

Pikatestaukseen pääsee esimerkiksi Mehiläisen Drive in- testausasemilla ympäri Suomen. Mehiläinen tarjoaa pikatestaus mahdollisuuden hintaan 99€. Keräämme yhteystiedot pikatestaukseen menijöiltä, ja välitämme ne Mehiläiselle. ilmoita yhteystietosi testausta varten viimeistään tiistaina 16.2. klo 12.00 tällä lomakkeella

Julkaistu 12.2.2021, päivitetty 15.2.2021

 

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ KORONATOIMISTA

Ohessa vastauksia kilpailujen järjestäjälle tulleisiin kysymyksiin liittyen koronarajoituksiin. Vastaajana Jyväskylän kaupungin va. liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

Kysymys: Millainen koronatodistus leviämisalueilta tulevilta vaaditaan? Lääkärin allekirjoittama vai riittääkö kopio/kuva kanta-järjestelmästä?

Vastaus: – Riittää nimellä oleva laboratoriotodistus, jossa näkyy negatiivinen testitulos. Testituloksen voi esittää esimerkiksi Omakanta-järjestelmästä otetulla kuvakaappauksella.

Kysymys: Riittääkö todistus koronarokotuksesta vai tarvitaanko silloinkin testi?

Vastaus: – Testi vaaditaan.

Kysymys:  Jos on vakituinen asuinpaikka leviämisalueella, mutta urheilija on lähiajat asunut muualla kuin leviämisalueella esimerkiksi opiskelun, työn tai jonkun muun syyn takia, voiko hän silloin osallistua kisoihin ilman koronatestiä?

Vastaus: –  Nuoren, joka on asunut virallisten osoitetietojen sijaan alueella, joka ei kuulu koronaviruksen leviämisalueeseen, täytyy todistaa tämä kirjallisella todistuksella. Todistuksen voi antaa esimerkiksi urheiluopisto tai varuskunta.

Kysymys: – Pitääkö koronatodistuksen esittäneet henkilöt kirjata? Vai riittääkö, että henkilö näyttää todistuksen kisoihin tullessaan? 

Vastaus: – Pitää kirjata ylös.

Kisajärjestäjien huomioita muihin koronaan liittyviin kysymyksiin:

Kysymys: Miten voidaan varmistua siitä, ettei koronavirus kulkeudu kisapaikalle muilta alueilta kuin leviämisalueen urheilijoilta?

Nuorten SM-hiihtojen  järjestäjät noudattavat kisojen järjestelyissä kaikkia paikallisten terveysviranomaisten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleisohjeita liittyen mm. hygeniaan, turvaväleihin ja maskin käyttöön. Koko ohjeistus nuorten SM-hiihtoihin liittyen löytyy täältä https://arkisto.hiihtoliitto.fi/nuorten-sm-hiihdot/jyvaskyla/covid-19-ohjeistus/

Kysymys: Miten kisajärjestäjä on huolehtinut siitä, ettei mahdollinen altistuminen/viruksen leviäminen tapahdu kisapaikan ulkopuolella esim. ruokailuissa, hotelleissa, ravintoloissa jne.? 

Vastaus: – Ski Jyväskylä järjestää kilpailut Laajavuoren ympäristössä noudattaen kisojen järjestelyissä kaikkia terveysviranomaisten antamia erityisohjeita ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleisohjeita.  Kisajärjestäjän vahva vetoomus on, että myös kisapaikan ulkopuolella jokainen toimii vastuullisesti ja terveysviranomaisten ohjeita noudattaen.

Julkaistu 11.2.2020

 

TIEDOTE KORONATOIMIEN TIUKKENEMISESTA JYVÄSKYLÄN NUORTEN SM-KISOISSA

Nuorten SM-hiihdot järjestetään 20.-21.2. Jyväskylässä! Nykyisten koronarajoitteiden vuoksi kilpailut järjestetään ilman yleisöä. Alueellisten viranomaisten sekä Jyväskylän kaupungin määräysten vuoksi vaadimme kaikilta koronaepidemian leviämisvaiheen alueilta tulevilta urheilijoilta alle 48 tuntia vanhan negatiivisen koronavirustestituloksen tai todistuksen sairastetusta taudista. Negatiivinen testitulos vaaditaan vain urheilijoilta. Testitulos voi olla antigeenitestistä eli ns. pikatestistä tai PCR-testistä. Pyydämme osallistujia seuraamaan tiedotusta mahdollisten muutosten sekä testausmahdollisuuksien osalta.  

Testitulos tai todistus sairastetusta taudista on näytettävä kisapaikalla tai lähetettävä etukäteen osoitteeseen skijyvaskyla@gmail.com. Urheilija voi tarkistaa helmikuun 16. päivän tilanteen mukaan, tuleeko leviämisalueen ulkopuolelta. Tarkistuksen voi tehdä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivulta tästä linkistä

Julkaistu 11.2.2021

 

SEURAA NUORTEN SM-HIIHTOJA LIVE-STREAM LÄHETYKSEN KAUTTA

Tapahtumasta järjestetään stream-lähetys, jotta kaikki voisivat seurata kilpailuja turvallisesti. Streamin linkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittaudu Suomisportin kautta. Jos et ole ennen käyttänyt Suomisporttia, tulee sinun täyttää ensin tiedot, jonka jälkeen pääset ilmoittautumaan streamin tapahtumaan! Tervetuloa kannustamaan suosikkisi voittoon!

Julkaistu 10.2.2021

 

KIRSI HELÉN (os. PERÄLÄ) NUORTEN SM-KILPAILUJEN SUOJELIJAKSI JYVÄSKYLÄÄN

Jyväskylän nuorten SM-kilpailujen suojelijaksi on lupautunut Ski Jyväskylän ex-maajoukkuehiihtäjä Kirsi Helén (os. Perälä), kasvattaja seurana Kaipolan Vire ja Korpilahden Martti.

Kirsi on tähän mennessä Ski Jyväskylän ainoa arvokisahiihtäjä aikuisten tasolla. Kirsi nostaakin uran lopettamisen jälkeen tärkeimmäksi asioiksi yhteisöllisyyden seuratoiminnassa. Parhaimmiksi muistoiksi ovat jääneet kasvattajaseuran yhteiset leirit ja kilpailumatkat bussilla hiihtouran alkuvaiheessa. On hienoa, kun Jyväskylässä hiihdetään ensimmäistä kertaa seurojenväliset pariviestit nuorten sarjoissa.

Liberecin MM-kilpailuissa vuonna 2009 Kirsi sijoittui sprintissä 24:nneksi. Vancouverin olympialaisissa 2010 Kirsi oli 19:s ja putosi puolivälierissä, vaikka hänellä oli sama aika kuin jatkoon päässeellä Celine Brun-Liellä. Nuorten MM-hiihdoista 2001 Karpacz-Szklarskassa Kirsi hiihti pronssia vapaan hiihtotavan sprinttikilpailussa. Kirsi on sijoittunut Maailman Cupin kilpailuissa parhaimmillaan viidenneksi perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailussa Otepäässä tammikuussa 2010.  Nuorten PM-kilpailuissa saavutuksena vuonna 2000 viestissä kultaa ja 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa hopeaa, jotka hiihdettiin myöskin Viron Otepäässä.

SM-tasolla Kirsi hiihti sprintissä hopeaa Jämillä 2009 ja pronssia Tampereella 2002. Parisprintissä Kirsi saavutti hopeaa Kontiolahdella 2009 Eeva-Mari Oksasen (nyk. Rauhamäki) kanssa ja pronssia Rukalla 2008. Jo kertaalleen uran lopettamisen jälkeen Kirsi hiihti Kati Venäläisen kanssa pariviestin mitaleille Noormarkun Nopsan väreissä. Kirsin valmentajana aikuisiällä toimivat aluksi Pertti Huotari ja sen jälkeen Mika Venäläinen.

Julkaistu 9.2.2021

 

Muutoksia sunnuntain 21.2. ohjelmaan

Nuorten SM-hiihtoihin on lisätty M / N 23-sarja sunnuntaille 21.2. Samassa yhteydessä sunnuntain hiihdettävät matkat on muutettu kaikki väliaikalähdöiksi yleisen turvallisuuden takia.

Julkaistu 4.2.2021

 

COVID-19- tilannekatsaus

Jyväskylässä hiihdettävät Nuorten SM-hiihdot lähestyvät, ja monet varmasti miettivät kilpailuiden toteutumista näin korona-aikaan. Järjestäjällä on kuitenkin vahva tahtotila kilpailujen toteuttamiseksi. Kilpailujärjestetään ilman yleisöä. 

Kilpailujen järjestämisestä on käyty keskustelua Jyväskylän pandemiapäällikön, Ilkka Käsmän, kanssa. Vaikka Jyväskylä onkin noussut uutisiin korkeiden koronatapausten vuoksi, kaupungin korona suositusten mukaisest pystymme kisat järjestämään. Toki emme ole tietoisia uusista AVI:n päätöksistä. Nykyiset AVI:n rajoitukset ovat voimassa 8.2. asti.

Nuorten SM-hiihtojen järjestelyt ovat kovassa vauhdissa, eikä kilpailujen peruminen lähellä h-hetkeä ole kenenkään etujen mukaista. Huomaa, ettei kisoissa järjestetä koronakuplan kaltaisia järjestelyitä, vaan pyrimme koronaturvallisuuden takaamiseen muilla tavoin. Tutustuthan kilpailujen COVID-19- ohjeistukseen, joka löytyy kilpailujen sivuilta sekä Ski Jyväskylän nettisivuilta.

Julkaistu 29.1.2021, Päivitetty 5.2.2021

 

Jyväskylän nuorten SM-hiihdot siirretään helmikuulle

Nuorten SM-hiihdot on siirretty hiihdettäviksi 20.-21.2.2021 nykyisen koronatilanteen sekä rajoitusten vuoksi. Tervetuloa kisailemaan Jyväskylään helmikuussa!

Julkaistu 10.12.2020

 

Valmistautuminen kisoihin on alkanut

Kisajärjestelyt ovat käynnistyneet jo Laajavuoressa. Kesän ja alkusyksyn aikana on raivattu ja levennetty latupohjia sekä uudistettu reittejä ja lisätty alueen valaistusta. Latupohjien parannuksilla paitsi taataan paremmat olosuhteet SM-kisoihin, niin myös kaikille muille hiihdon harrastajille.

Julkaistu 26.9.2020
 

 

 

Ladattavat tiedostot: