21.2.2015← Takaisin

Vuorinen ja Matintalo 20-vuotiaiden sprinttimestarit

Lauri Vuorinen ja Johanna Matintalo voittivat 20-vuotiaiden mestaruudet nuorten SM-sprintissä Imatralla. Vuorinen jätti perinteisen sprintissä Karri Hakalan hopealle 2,33 sekunnin erolla. Matintalo puolestaan vei mestaruutensa 2,76 sekuntia ennen Jasmi Joensuuta.

”Koko päivän oli hyvä fiilis. Erien välissä ei juurikaan painanut lihaksissa, hiihto tuntui helpolle. Kultamitali tuntuu kyllä tosi hyvälle, kun viime vuonna niitä ei tullut. Keli oli melko haastava, ja sauvat upposivat lumeen tasatyönnössä”, Vuorinen sanoi.

Johanna Matintalolle mestaruus maistui erityisen hyvältä, sillä se oli hänelle uran toinen. Finaalissa hän siirtyi keulaan jo ensimmäisessä laskussa, eikä kärkeen päästyään säästellyt enää tippaakaan.

”Olen tosi tyytyväinen ja jopa hieman yllättynyt. Kisa meni kyllä ihan yläkanttiin. Mitali oli kova tavoite, mutta kullasta en oikein osannut edes unelmoida tällä matkalla. Aika-ajo oli vähän tahmea, alkuerä meni taktikoiden ja välierässäkin pystyin taktikoimaan. Välierässä pidettiin niin hyvää vauhtia, että jättäydyin kolmanneksi ja säästelin paukkuja finaaliin. Tuntui, että suksi parani erä erältä ja finaalissa oli jo ihan huippukapula alla”, Matintalo kertasi.

Nuorten SM-sprinttimitalit ratkottiin lähes 500 kilpailijan voimin. Ukonlinnan latuprofiilit tarjosivat myös kunnon nousuja, joten kisaan tasatyönnöllä lähtemistä ei kannattanut edes harkita.  Imatralaisittain riemullista oli heti kisojen alkuun Olli Ahosen Suomen mestaruus 16-vuotiaissa niukalla erolla ennen One Way Pro Teamin Emil Talsia.

Latu-urat kestivät hyvin, vaikka olivatkin kovilla kostean ja lämpimän sään sekä suuren hiihtäjämäärän vuoksi.

Sprinttihiihtoon kuuluvaa dramatiikkaa ja tiukkoja sekuntitaisteluja nähtiin useassa sarjassa. Kisat Imatralla jatkuvat huomenna KLL:n mestaruuskilpailujen merkeissä.