Uutisen päiväys

12.3.2011← Takaisin

Vuorinen ja Leponiemi ensimmäiset Hopeasompa-mestarit Vuokatissa

Vuokatin Hopeasompa –viikonvaihteen ensimmäiset maastohiihdon mestarit saatiin 13-vuotiaissa, jossa voittoihin ylsivät Perniön Urheilijoiden Lassi Vuorinen ja Viialan Virin Klaara Leponiemi.

Vuorinen jätti kolmen kilometrin matkalla hopeamitalisti Lauri Mannilan 7,5 sekunnin päähän.
”Jyrkässä nousussa hiihdin lujaa”, Vuorinen kertoi lehdistötilaisuudessa ja sanoi hiihtäneensä tänä talvena noin 700 kilometriä.
Viialalainen Leponiemi jätti puolestaan hopeamitalisti Sanni Pihliin 7,1 sekuntia.
”Ei minulla mitään taktiikkaa ollut, alusta lähtien täysillä. Latu oli vähän liian helppo. Vuosi kerrallaan hiihdän, mutta tavoite on menestyä. Harrastan myös kestävyysjuoksua, mieluiten 1000-3000 metrin matkoilla”, 1500 kilometriä tänä talvena hiihtänyt Leponiemi sanoo.

Vinkanharju ja Sipilä jatkoivat ylivoimaisia voittojaan

Hyvinkään Hiihtäjien Wilma Vinkanharju ja Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä jatkoivat hyvää virettään 14-vuotiaiden sarjassa. Edellisenä viikonloppuna KLL-mestaruudet voittaneet hiihtäjät hallitsivat myös Vuokatissa sarjojaan ylivoimaisesti. Kolmella kilometrillä ykkössijan 23,2 sekunnin erolla ykköstilan vienyt Vinkanharju voitti ikäluokkansa Hopeasompa-kultaa myös viime vuonna.
”Kunto on kohdallaan. En oikein tiedä, mistä ero johtuu. Rata ei ollut kauhean rankka”, 6-vuotiaaana hiihdon aloittanut ja myös ratsastusta harrastava hyvinkääläinen sanoi.
Sunnuntaina Vinkanharjua ei ladulla enää nähdä, sillä Hyvinkään Hiihtäjillä ei ole viestiporukkaa. Vitosella mestariksi hiihtänyt Sipiläkin voitti Hopeasompa-kultaa jo edellisenä vuonna.
Isänsä valmentama Sipilä on harrastanut hiihtoa pienestä pitäen. Hän harrastaa myös juoksua ja pesäpalloa, mutta hiihto on selvä ykköslaji. Niin ikään viime vuonnakin Hopeasomman mestaruuden sarjassaan voittanut Sipilä jätti hopeamitalisti Ville Nissisen 26,8 sekunnin päähän.
”On ollut onnistunut kausi. Tänään myös suksi oli hyvä”, Sipilä taustoitti voittoaan ja lisäsi:
”Latu oli hyvä, aika pahat hapot tuli lopussa, mutta niinhän pitää tullakin. Täällä on todella hyvä tunnelma, mahtava yleisö”, Sipilä kehui.

Videolla Turo Sipilän kommentit

Kilpailuiden tulossivu

Kuvagalleria järjestäjien sivuilla