Uutisen päiväys

28.3.2015← Takaisin

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti miesten viestin Rukalla

  Vuokatti Ski Team Kainuu hiihti Suomen mestariksi miesten 4x10km viestissä joukkueella Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Mikko Koutaniemi ja Martti Jylhä. SM-hopeaa otti Kouvolan Hiihtoseura ja Oulun Hiihtoseura otti SM-pronssia.

  Suomen mestaruus –joukkueen avausosuuden hiihti Sami Jauhojärvi, joka tuli vaihtoon toisena: ”Rutiinilla mentiin. Eilinen osoitti, että Vuokatti Ski Teamikin on haavoittuvainen.” 

  Vuokatin toisen osuuden hiihti Iivo Niskanen, joka nosti joukkueensa ensimmäiselle sijalle ja piti sen siellä. ”Meinasi, että käy niin kuin Imatralla, että silloin lähdin pienessä karussa niin rupesi tuommoista rättiä satamaan, niin ei auttanut jäädä odottelemaan poikia, piti yrittää hiihtää sen verran kauas, että ehtii mennä latu umpeen takanakin.”

  Mikko Koutaniemi hiihti joukkueen kolmannen osuuden: ”Kieltämättä tuli vähän sama fiilis kuin Iivollakin, että tuleekohan sama kuin Imatralla, että keli ois niin huono, että joutuu avaamaan latua ja takaa tullaan ihan porukalla helposti kiinni. Mutta huomasin ekaan laskuun, että hyvältä tuntuu sukso. Lähdin ihan rauhassa hiihtelee yhden kaks kiekkaa ja kuulin, ettei Karppa (Kari Varis) saa mua yhtään kiinni. Yritin, että viimeisen kierroksen hiihdän reippaammin, mutta ei sieltä minkäänlaista kirivaihdetta löytynyt.”
  Martti Jylhä lähti ankkuriosuudelle reilun aikaeron turvin: ”Kuuntelin väliaikoja takana tuleville sain hiihtää reipasta lenkkivauhtia. Ei tiedä yhtään miten kilvanhiihto sujuu, kun olen kipeänä ollut tähän alle. Sen takia ei eilenkään pystynyt hiihtämään.”

  Kouvolan Hiihtoseuran hopeajoukkueessa hiihtivät Lauri Vuorinen, Ville Nousiainen, Kari Varis ja Lauri Lepistö. SM-hopea riitti varmistamaan Suomen Cupin kokonaiskisan.

  Kovin mitalitaistelu käytiin pronssista, jonka nimiinsä kirjasi Rukalla Oulun Hiihtoseuran joukkue kokoonpanolla Lasse Paakkonen, Jarmo Rissanen, Heikki Palosaari ja Kusti Kittilä.

  Mitalijoukkueiden haastattelut kuunneltavissa SoundCloudissa:

  Vuokatti Ski Team Kainuu 
  Kouvolan Hiihtoseura 
  Oulun Hiihtoseura 

  Miesten 4x10km viestin tulokset
  Suomen Cup miesten kokonaistulos