Uutisen päiväys

10.11.2013← Takaisin

Vuokatti Ski Team Kainuu hallitsi molempia viestejä

Vuokatti Ski Team Kainuu vei sekä naisten että miesten viestin voitot Suomen Cupissa Vuokatissa. Edellisen kerran seura vietti vastaavia tuplajuhlia SM-kilpailuissa 2000. Naisten joukkueessa hiihtivät Saana Kemppainen, Marjo Loukkola ja Susanna Saapunki, miesten kolmikon muodostivat Sami Jauhojärvi, Mikko Koutaniemi ja Martti Jylhä.

Naisten viestissä voitto tuli 4,2 sekunnin erolla yllättäen toiseksi nousseeseen Liperin Hiihtoseuraan. Kangasniemen Kalske oli kolmas. Saapunki pääsi ankkuriosuudelle toisena 4,8 sekuntia Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvosen jälkeen, ja ratkaisi voiton viimeisellä kilometrillä. Ennen Saapunkia erinomaisesti onnistui Loukkola, joka nosti joukkueen seitsemänneltä sijalta toiseksi.

–  Ylitin tähän olotilaan nähden itseni aivan täysin. Meinasin tehdä katoamistempun aamulla. Oli niin huono fiilis, niin hapoilla jalat ja niin korkealla sykkeet. Ajattelin, että munaan seuran puolesta tämän homman. Tiesin, että jaksan hiihtää huonossakin olotilassa, mutta pelkäsin, että jalat tökkäävät totaalisesti, Loukkola tuumi Saapungin suoritusta jännätessään.

Liperin Hiihtoseuran nuori Krista Niiranen nosti joukkueensa yllättäen neljänneltä sijalta toiseksi.  

– Olihan tämä yllätys, mutta tytöt toivat niin hyvät asemat, että mikäs siinä oli hiihdellessä. Luottavaisin mielin lähdin, kun meillä on tosi tasainen joukkue, mutta en olisi kolmen joukkoon uskonut. Meillä ei ollut sijoitustavoitteita, tavoitteena oli hyvä hiihto.

Miesten viestin voitto ratkesi jo avausosuudella. Sami Jauhojärvi teki 47,7 sekunnin eron lähimpänä tulleeseen, eivätkä Mikko Koutaniemi ja Martti Jylhä päästäneet uhkaajia yllättämään omilla osuuksillaan. Jylhä tuli lopulta maaliin 9,5 sekuntia ennen Kouvolan Hiihtoseuraa. Jämsänkosken Ilves oli kolmas jo 1.23,5 hävinneenä.

Jylhä pääsi ankkuriosuudelleen 32,8 sekuntia ennen Ville Nousiaista.

– Ero oli ihan riittävä. Tiesin, että Ville ei saa kiinni. Olen kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa. Ei ollut mikään paras hiihto tänään, mutta riittävä. Mustihan hiihti tosi hyvin, oli yllätys, että hän noin älyttömän paljon sai sitä eroa. Ajattelin, että hän saisi jonkun 20–30 sekuntia, mutta hän teki tosi ison eron. Vähän pilasikin siinä meidän muiden kisan, kun me emme päässeet kuin vaan hiihtämään karkuun, Jylhä naureskeli.

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen oli hiihtoonsa tyytyväinen. Jylhän eroa kaventanut Nousiainen kertoi Kouvolan Hiihtoseuran lähteneen hakemaan voittoa, ja siihen hän uskoi osuudelleen lähtiessään olevan vielä mahdollisuudet.

– Ajattelin, että kahdella ensimmäisellä ringillä en saa hirveästi kiinni, mutta viimeisellä on mahdollista saada enemmän kiinni, kun siinä tulee minun kestävyys esiin. En kuitenkaan saanut tarpeeksi kiinni. Ihan jaksavaa menoa, kouvolalainen sanoi.

Suomen Cupia hiihdetään seuraavaksi kahden viikon päästä Rovaniemellä. Ensi viikonvaihteessa kilpaillaan Oloksella, jossa moni maajoukkuehiihtäjä avaa kautensa.

Tulokset