Uutisen päiväys

8.3.2011← Takaisin

Vuokatti kokoaa yli tuhat nuorta urheilijaa Hopeasompaan

Viikonloppuna järjestettävät hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn Hopeasompa-kilpailut keräävät Sotkamoon ja Vuokattiin reilut tuhat 10-16-vuotiasta osanottajaa. Maastohiihdossa 13-16-vuotiaiden sarjoihin ilmoittautui reilut 880 hiihtäjää. eli suurin piirtein sama määrä kuin aikaisempinakin vuosina.

Juuri ilmoittautumisajan päätyttyä järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Perttu Huusko ihmettelee sitä, ettei Hopeasomman 40-vuotismerkkivuoden kunniaksi annettu vapaa osallistumisoikeus nostanut toivotulla tavalla hiihtäjien määrää. Hopeasompa-loppukilpailu säilyttää edelleen asemansa vuoden suurimpana hiihtokilpailuna.
– Meidän pitää olla tyytyväisiä, että maastamme löytyy näinkin runsaasti maastohiihdon harrastajia,
huomauttaa tapahtumassa maastohiihdon johtajana toimiva Antti Jokela.
Kilpailujen järjestämistä varten tarvitaan runsaasti toimihenkilöitä. Huusko laskee, että kaikkiaan Hopeasompa-finaalin onnistunut toteuttaminen vaatii tulevana viikonloppuna noin 230 toimitsijaa.
– Väkeä ei ole pelkästään Sotkamosta. Mukana on vapaaehtoisia myös Kajaanista ja Kuhmosta sekä muualta Kainuusta, Huusko kiittelee järjestelyihin mukaan tulevia.
Jo tässä vaiheessa Huusko antaa kiitosta eri yhteistyötahoille.
Maakuntakuntayhtymä ja lähes 50 yritystä on lähtenyt mukaan tukemaan tapahtumaa. Ensimmäistä kertaa Hopeasompa-finaaliviikonlopun yhteydessä järjestetään näyttely. Mahdollisuuksien Kainuu -teemalla Vuokattihallissa on perjantaina ja lauantaina avoinna näyttely, jossa esittäytyvät mahdollisuuksien polkua luovat Kainuun maakuntakuntayhtymä, Sotkamon urheilulukio, Vuokatin Urheiluakatemia ja muita tahoja.

Lyhennetty järjestäjien tiedotteesta