Uutisen päiväys

18.1.2018← Takaisin

Vöyri valmiina Suomen Cupiin

Parin päivän päästä Vöyrillä käynnistyvät maastohiihdon Suomen Cup -kilpailut. Suotuisten talviolosuhteiden ansioista latupohjat ovat mainiossa kunnossa ja valmiina ottamaan vastaan noin 150 kilpahiihtäjää 20.–21. tammikuuta. Kilpailujen ohjelmassa on lauantaina viestit ja sunnuntaina naisten 20 km ja miesten 30 km yhteislähdöt, molempina päivinä perinteisellä hiihtotavalla.

Järjestävät seurat Vörå IF, IF Femman ja Oravais IF ovat innokkaina tehneet töitä taatakseen onnistuneet kilpailut sekä hiihtäjille, yleisölle että medialle.

–  Paikallisväestön ja järjestävien seurojen odotukset ovat suuret ja lähes 150 vapaaehtoista on ilmoittautunut toimitsijatehtäviin. Ilmoittautuneista suurin osa oli koolla toimitsijakoulutuksessa Norrvallassa 15.1. Tavoitteena on jälleen kerran järjestää huippuluokkainen ja tunnelmallinen hiihtokilpailu, kertoo kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl.

Helppoja kisalatuja Vöyriltä odottavien kilpailijoiden on syytä jäädä kotiin. Kilpailustadionin ja hyppyrimäen ympäristön vaativa maasto on pystytty hyödyntämään tehokkaasti. 2,5 kilometrin mittaista latua voidaan luonnehtia vaativaksi; siinä kokonaisnousua kertyy kierrosta kohden lähes 80 metriä. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua ladun varrelta joko stadionalueella tai halutessaan maastossa.

– Yleisö voi todennäköisesti seurata esim. Sami Jauhojärvi viestisuoritusta Vuokatti Ski Teamin viestijoukkueessa ja sekä IF Femmanin että IF Minkenin naisten ja miesten viestijoukkueiden kamppailua kärkisijoista. Sunnuntaina voidaan vastaavasti jännittää esim. miten Andrea Julin, Mona-Lisa Nousiainen, Katri Lylynperä, Matias Strandvall ja Antti Ojansivu pärjäävät Vöyrin ladulla, Lövdahl lisää.

Portilla kerätään sisäänpääsymaksu ja alueella myydään mm. perinteistä kisamakkaraa. Kilpailun mahdollinen voitto menee järjestävien seurojen lasten ja nuorten liikkumiseen. Molempien päivien kilpailut lähetetään suorana Ylen TV-kanavilla.

Kuvassa Andrea Julin Vantaan SM-hiihdoissa