9.3.2005← Takaisin

Virpi Kuitunen Drammenin sprintin voittoon Norjassa

Suomi sai kaksi naista perinteisellä hiihdetyn Drammenin sprintin finaaliin. Siinä Virpi Kuitunen otti ykkössijan ja Mona-Liisa Malvalehto oli neljäs. Karsinnasta jatkoon pääsi viisi suomalaisnaista ja yksi mies.

Virpi Kuitunen dominoi hyvissä olosuhteissa käytyä kilpailua alusta lähtien. Hän oli nopein jo aika-ajossa ja voitti sen jälkeen niin puolivälieränsä kuin välieränsäkin. Mona-Liisa Malvalehto voitti puolivälieränsä ja oli kakkonen Kuitusen voittamassa välierässä. Finaalissa Kuitunen oli 0,9 sekuntia edellä Ruotsin Lina Anderssonia. Suomi-Ruotsi maaottelussa kolmanneksi sijoittui Anna Dahlberg. Mona-Liisa Malvalehto jäi finaalissa selvästi neljänneksi.

Karsinnasta jatkoon pääsivät myös Kirsi Välimaa (9.), Aino-Kaisa Saarinen (11.) ja Kirsi Perälä (15.). Kati Venäläinen oli karsinnan 19:s ja Annmari Viljanmaa 31:s.

Naisten sprintticupin tällä kaudella ylivoimaisesti voittava Norjan Marit Björgen putosi finaalista hänen suksensa irrottua välierässä.
- Hän ei kuitenkaan ollut lainkaan normaalissa terässään sairastelujen jälkeen, arvioi päävalmentaja Reijo Jylhä.

Miehistä karsinnan selvitti Lauri Pyykönen oltuaan 14:s. Hänen kohtalonaan oli kuitenkin pudota omassa puolivälierässään. Keijo Kurttilan kohtalona oli olla ensimmäinen putoaja eli 17:s. Jari Joutsen oli 26:s.

Viime viikonlopun Lahden maailmancupin tapaan Norja dominoi miesten perinteistä sprinttiä. Finaalissa oli jälleen pelkästään norjalaisia. Kärjessä olivat Tor Arne Hetland ja Eldar Rönning samalla ajalla, joskin Hetland parivaljakosta merkittiin kisan voittajaksi.

- Miesten sprintti oli kyllä kaukana tavanomaisesta perinteisen kilpailusta. Pikemminkin kilpailtiin vapaalla hiihtotavalla, useimmilla oli vapaan välineetkin. Se oli tasatyöntöä ja vapaata välillä, kuvaili Jylhä päivän tilannetta.