26.3.2005← Takaisin

Venäjälle kultaa poikien viestissä - Suomi kymmenes

Poikien 4x10 km:n viestissä Venäjä otti kultaa ennen Norjaa ja yllättäjä-Ranskaa. Suomi sijoittui sijalle 10 joukkueella Olli-Pekka Tolvanen, Matti Kylmälä, Lari Lehtonen ja Toni Närväinen.

Venäjän joukkue otti 1.29,2 minuutin eron hopealle hiihtäneeseen Norjaan poikien 4x10 kilometrin viestissä. Joukkueessa hiihtivät Mickail Deviatiarov, Ilia Chernousov, Nikolay Khokhryakov ja Egor Sorin.  Deviatiarov toi viestin ensimmmäiseen vaihtoon 0,8 sekuntia lopputuloksissa kahdeksanneksi sijoittuneen Tshekin jälkeen. Toisesta osuudesta lähtien Venäjä meni omia menojaan ja otti yivoimaisen voiton.

Norjan kakkossija ei tullut yhtä itsestäänselvästi kuin Venäjän voitto. Kisojen hiihtokuningas Petter Northug nosti joukkueen viidenneltä sijalta toiseksi ja sen paikan Norja piti.

Kisojen yllättäjä oli pronssille sijoittunut Ranska. Ensimmäiseen vaihtoon se tuli vasta 13:ntena. Kakkososuuden Cyril Miranda teki kuitenkin huippuhiihdon ja nosti joukkueen neljänneksi. Vapaan osuudelle lähtenyt Maurice Manificant nosti joukkueensa vielä yhden sijan, jonka ankkuri Guilhem Alexandre pystyi pitämään.

Suomen joukkueen viesti meni alavireiseksi jo ensimmäisellä osuudella, kun Olli-Pekka Tolvanen toi viestin vaihtoon vasta 16:ntena. Matti Kylmälä pystyi nostamaan joukkueen sijalle 12 ja seuraavat viestinviejät Lari Lehtonen ja Toni Närväinen vielä yhden sijan. Näin Suomen sijoitus oli poikien viestissä 10:s.

Valmentaja Mika Tuonosen yhteenveto kisoista jäi sekin alavireiseksi.
- Hienon alun jälkeen sprintissä oli vielä mahdollisuuksia. Sen jälkeen kisaan saatiin vähän molliloppu, joka antaa meille vielä paljon miettimisen aihetta.