Uutisen päiväys

29.10.2015← Takaisin

Vauhti ja Suomen maastohiihtomaajoukkue solmivat Lahden 2017 MM-kilpailuihin ulottuvan tuotekehitysyhteistyösopimuksen

Yksi maailman vanhimmista suksivoidemerkeistä vuonna 1912 perustettu joensuulainen Vauhti Speed Oy on solminut markkinointi- ja tuotekehitysyhteistyösopimuksen Suomen maastohiihtomaajoukkueen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on optimoida nykypäivän voi- deteknologia sekä voiteiden toimivuus maailmancupeissa ja ennen kaikkea Lahden 2017 MM-laduilla.

Vauhdin tuotekehitysjohtaja, filosofian tohtori Esa Puukilainen, Suomen maastohiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Matti Haavisto ja huoltoryhmässä tuotetestaukseen erikoistunut Teemu Lemmettylä muodostavat tuotekehitystiimin ytimen, jossa yhdistetään materiaalitekniikan ja pintakemian viimeaikaisinta tutkimustietoa sekä käytännön testaus ja informaatiovaihtoa. Testaus- ja tutkimustyötä tehdään maajoukkueen kanssa talven aikana kentällä eri olosuhteissa, sekä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa, jossa Puukilainen on tehnyt tutkijan väitöskirjansa. Väitöskirjatyössä hän tutki muovimateriaalin ja veden välistä vuoro- vaikutusta, yhtenä sovelluskohteena suksen pohja.

”Yhteistyön myötä pystymme testaamaan uusimpia innovaatioita ja tuotteita laajemmas- sa tutkimuskentässä ja viemään Vauhdin voideteknologiaa entisestään eteenpäin. Ennen kaikkea pitovoidepuolella pystymme jakamaan tutkimustietoa ja uusia innovaatioita, jonka pohjalta voimme kehittää tuotteita nimenomaan maajoukkuehiihtäjien eri tarpeisiin ja sitä kautta hyödyntämään niitä myös tulevaisuudessa kuluttajarajapinnassa. Itä-Suomen yliopisto materiatutkimukseen erikoistuneena yliopistona antaa loistavat mahdollisuudet laboratoriotutkimukseen niin pito- kuin luistovoidetuotekehityksessä. Vauhdin tulevien talvien tutkimus- ja tuotekehitysprojektit tulevat mittavasti hyödyntämään näitä mahdollisuuksia. Yhteisenä ja päällimmäisenä tavoitteena on mahdollistaa Suomen joukkueelle parhaat mahdolliset menestysmahdollisuudet Lahden kotikisoihin”, toteaa Vauhdin tuotekehitysjohtaja Esa Puukilainen.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen huoltoryhmä pitää erityisen  tärkeänä kotimaan olosuhteiden tuntemista.

”On hienoa päästä toimimaan kotimaisen voidemerkin kanssa. Näin koti-MM–hiihtojen kynnyksellä on tärkeää, että tuotekehitystä tehdään kotimaan olosuhteet hyvin tuntevan tahon kanssa. Tärkeää on myös, että yhteistyökumppanimme on kiinnostunut ja valmis etsimään uusia ratkaisuja suksien pintojen käsittelyssä. Puukilaisen mukaantulo Vauhti Speed Oy:n toimintaan näkyi kentällä jo viime kaudella myönteisesti. Uskomme, että huoltoryhmän testiresurssit sekä asiantuntijuus tarjoavat yhteistyölle ainutlaatuiset mahdollisuudet kehittää tuotteita ja toimintatapoja kohti Lahden MM-kilpailuja. Mielestämme tavoite pysyä kehityksen kärjessä on turvattu”, pohtivat Haavisto ja Lemmettylä.