Uutisen päiväys

11.1.2014← Takaisin

Varis tiukan kisan voittoon Keuruulla

Suomen Cupin kympin vapaan kisan voitti Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis. Miesten kisassa jännitys kesti kisan loppuun saakka, sillä kärkikolmikko Varis, Iivo Niskanen ja Tero Similä mahtuivat puolentoista sekunnin sisään. Kolmikon takana oli puolen minuutin tauko ennen seuraavia hiihtäjiä.

Miesten kisassa ladulla oli hetkittäin ruuhkaa, sillä 116 miestä lähti 2,7 kilometrin ladulle puolen minuutin välein. Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis voitti 10,8 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan ajalla 23.45,9.  Varis hiihti nousujohteisen kisan.
- Ei muu auttanut kuin ladata loppuun kaikki, kun tiesin, että olen poikia jäljessä. Maanantaina hiihdettiin Ruotsissa Skandinavia Cupia ja hiihdettiin siellä yhdeksän sekunnin sisään 15 kilometrin vapaa, niin ei tämä mikään yllätys ollut, että oltiin näin lähekkäin tänäänkin.
- Kyllä sai luovuuttaa käyttää, että mistä on järkevin hiihtää. Oli todella takkuista viimeinen ylämäki. Siihen voi kenet tahansa pistää hiihtämään, niin varmasti näyttää takkuiselta, Varis kommentoi päivän aikana kuluneeseen latuun.

Toiseksi sijoittunut Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen jäi voittajasta 1,2 sekuntia.
- Pitkäksi meni hankala neulansilmämutka, taisi voitto karata sitten siihen tänään, Niskanen harmitteli kisan jälkeen.
- Ei siinä voi mitään. Ihan ok hiihto. Erittäin haastava, nulju, jäinen ja möykkyjä. Kyllä oli haastava rata ja reidet lujilla. Oli haastava löytää rentoutta, eikä sitä kyllä oikein löytynytkään.

Ylivieskan Kuulan Tero Similä hiihti kolmanneksi 1,5 Varikselle jääneenä.
- En osaa oikein sen suurempaa analyysia kisasta antaa. Kyllä mahduttiin hyvin hiihtämään, ja viimeiselle kierrokselle ruuhka helpotti, kun oltiin enää ladulla me hiihtämässä. Alkupäässä on varmaan ollut enemmän ruuhkaa. Kyllä tämä ero voittajaan tuli hiihtämällä eikä muita ladulla ohittaessa, Similä kertoo.

Tuloslista: