Uutisen päiväys

18.4.2005← Takaisin

Valmentajakerhon kevätseminaari oli osana Vuokatin taitovalmennusseminaaria

    Viikonvaihteessa järjestetty Valmentaminen Suomessa –sarjaan kuuluva taitovalmennusseminaari keräsi Vuokatin Urheiluopistolle 80 osallistujaa, joista kaksi kolmasosaa oli maastohiihtopuolelta, olihan tilaisuus samalla myös SHL:n Valmentajakerhon kevätseminaari.

    Vuokatin Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen oli erittäin tyytyväinen seminaarin onnistumiseen.
    - Erinomaiset luennot ja varsinkin demot eri aihepiireistä. Varmasti tuli kättä pidempää kotiin viemisiksi, Pelkonen kuvasi kolmipäiväisen seminaarin antia.

    Osallistujien puolelta palaute oli pelkästään positiivista, vaikka päivät olivat tiiviitä.
    - Eilen (lauantaina) tuntui, että ohjelma oli liiankin tiukka. Ei kuitenkaan tullut negatiivista palautetta, vaikka ohjelma alkoi ysiltä aamulla ja loppui vartin yli kahdeksan illalla, Pelkonen kertaa.
    Yhteisten luentojen osuus painottui taitoharjoitteluun ja teknisten apuvälineiden hyödyntämiseen siinä. Yhteisen osuuden ulkopuolella seminaarissa kulki rinnakkain kaksi ohjelmaa, sillä maastohiihtoväellä oli omansa ja muilla lajeilla omansa.
    - Jäi sellainen kuva, että jengi saisi enemmän irti, jos olisi yksi ohjelma. Lajikohtaisille seteille voisi olla omat viikonloput. Seminaarien tärkein anti on kuitenkin kokemusten vaihtaminen, mitä muut lajit tuovat omaan lajiin, Pelkonen pohti.
    Seminaariohjelmaan lauantaiaamuksi kaavailtu kansainvälinen maastohiihtovieras jäi pois, mutta paikkaajaksi parin päivän varoitusajalla ryhtynyt Opiston rehtori Pekka Vähäsöyrinki hoiti osuutensa tyylikkäästi. Vähäsöyrinki luennoi sprinttihiihdon harjoittelusta, millaista sen tulisi olla ja mihin suuntaan ollaan menossa.
    - Se oli erinomainen esitys. Nyt ei harmita yhtään, että kansainvälinen vieras jäi tulematta. Valmentajat saivat Pekan esityksestä paljon irti, Pelkonen kehui.
    Vaikka seminaari olikin onnistunut, ajankohta oli hieman hankala pesäpalloihmisille, osin myös kansainväliselle hiihtopuolelle.
    - Pesispuoli oli etelänleireillä, heille ajankohta oli myöhäinen. Hiihtopuolella olisi ollut helpompi saada kansainvälinen vieras, jos ajankohta olisi puolestaan ollut vähän myöhäisempi, Pelkonen mietti.
    60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Vuokatin Urheiluopisto isännöi Valmentaminen Suomessa –sarjan seminaaria jälleen 2007. Ensi vuonna (18.-20.6. 2006) Urheiluopisto on toteuttamassa Jyväskylän Yliopiston liikuntabiologian laitoksen järjestämää tutkimuspainotteista kansainvälistä hiihtokongressia.
    - Eri lajien kanssa tullaan rakentamaan viikonloppuseminaareja, Pelkonen mainitsi Urheiluopiston vahvan seminaaritarjonnan jatkumosta.