Uutisen päiväys

19.12.2014← Takaisin

Urheilijavalinnat vammaishiihdon MM-kisoihin

  Suomen edustusjoukkue vammaishiihdon MM-kisoihin Cableen, Yhdysvaltoihin on valittu. Valittujen joukossa on pari arvokisakonkaria sekä MM-ensikertalaisia.

  Vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylän mukaan maailmanmestaruuskisojen urheilijavalinnoissa huomioitiin viime kauden näyttöjen lisäksi myös juuri päättyneen Vuokatin maailmancupin tulokset. ”Katsoimme, onko tapahtunut kehitystä ja onko odotettavissa, että kehitys jatkuu nuorempien potentiaalisten urheilijoiden kohdalla. Loppujen lopuksi valintojen tekeminen kisoihin oli helppoa, ne valittiin, ketkä sijoittuivat Vuokatissa maailmancupin pisteille.”

  Joukkueessa on luonnollisesti kisakonkarit Ilkka Tuomisto ja Maija Järvelä. MM-ensikertalaisina Cableen on valittu Sini Pyy, Juha Härkönen sekä Inkki Inola. ”Sinillä ja Juhalla on arvokisakokemusta paralympialaisista, mutta nyt edessä on ensimmäiset maailmanmestaruuskisat. Maijalla meni viime kausi vähän sairastellessa, mutta paralympialaisissa tuli kaksi neljättä sijaa. Nyt Maija  on kovassa kunnossa, kun Vuokatissa oli podiumilla jokaisessa startissaan sekä ampumahiihdossa että maastohiihdossa”, Myllylä kertoo.

  Cablen MM-kisajoukkueeseen nimettyjen joukossa on uusi tuttavuus, maailmancup-debyyttinsä Vuokatissa hiihtänyt Inkki Inola. ”Inkki on vasta 15-vuotias poika, joka sai luokituksen näkövammaisten luokkaan. Hiihti nyt ensimmäistä kertaa maailmancupissa ja heti komeasti pisteille. Todella lupaava vammaishiihtäjä tulevaisuudessa ja luonnollinen valinta joukkueeseen, joskin näyttää siltä, ettei Inkki vielä lähde MM-kisoihin vaan tähtää enemmänkin seuraaviin paralympialalaisiin”, Myllylä kertoo.

  Vammaishiihdon MM-kisat alkavat 23.tammikuuta ja ne järjestetään Cablessa, Yhdysvalloissa. Wisconsinissa sijaitsevaan kaupunkiin odotetaan yli 150 urheilijaa kahdestakymmenestä maasta. Kaikki kisat käydään Telemark Resortissa, joka sijaitsee kolmisen kilometriä Cablen keskustasta.  ”Olemme olleet siellä cupia hiihtämässä pari vuotta sitten. Paikkana se on hyvin rauhallinen, aavistuksen syrjässä oleva kilpailukeskus. Pystyhiihtäjille ladut on erittäin loivapiirteisiä ja aika kovavauhtisia, kelkkahiihtäjille rata on selvästi jyrkkäpiirteisempi”, Myllylä kertoo ja jatkaa: ” Edellisten kisojen perusteella varsinkin Maija tykkäsi vapaalla tyylillä näistä latuprofiileista, toki kelit vaikuttaa aina siihen, onko nopea vai hidas latu, mutta ei missään tapauksessa mitenkään erityisen huono meille.”

  Vammaishiihdon MM-kisat
  Cable, Wisconsin 23.1.-1.2.2015

  Suomen joukkue
  Maija Järvelä
  Ilkka Tuomisto
  Sini Pyy
  Inkki Inola
  Juha Härkönen