Uutisen päiväys

15.12.2014← Takaisin

Urheilijavalinnat Davosin toiseen maailmancup-viikonloppuun

  Keski-Eurooppaa vaivaavan lumipulan takia tulevan viikonlopun La Clusaz’n kisat on siirretty hiihdettäväksi Davosiin. Samalla myös hiihtomatkat muuttuivat. Alkuperäisen ohjelman mukaan lauantaina piti olla yhdistelmähiihto, jossa urheilijat vaihtavat hiihtotapaa kesken kisa sekä sunnuntaina viestit. Nyt Davosissa hiihdetään vapaan normimatkat ja sunnuntaina sprintit.

  Kisapaikan muuttuminen aiheutti joukkueella muutoksia niin tämän viikon kuin matkustamisenkin suhteen. Davosin toiseen viikonloppuun Suomi ei nimeä maksimimäärää hiihtäjiä, miesten sprinttikisaan on sallitun kuuden urheilijan sijaan ilmoitettu neljä, naisten sprinttiin sallitun viiden sijaan niin ikään neljä ja miesten vapaan 15 kilometrin kisaan sallitun neljän urheilijan sijaan kolme hiihtäjää. ”Lähdemme tulevaan viikonloppuun lähinnä niiden urheilijoiden voimin, jotka ovat jo paikan päällä. Tähän kohtaan ei otettu tämän enempää säätöä, kun meni nyt kaikki välipäivien paikat ja matkustamisetkin uusiksi. Tämä oli kaikkein toimivin ratkaisu kokonaisuuden kannalta, kun tuli muutoksia ja siirryttiin normaalimatkoista sprinttiin”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo valinnoista.

  Ohjelman muuttuminen tarkoitti myös sitä, ettei maailmancupissa hiihdetä viestejä ennen talven MM-kisoja. ”Meille se ei ole ongelma, meillä on niin rutinoituneita hiihtäjiä, mutta voihan se joillekin muille olla ongelma. Mulla on niin hyvä tuntuma siihen, että ketkä ovat hyviä viestihiihtäjiä, ettei tämä meitä haittaa. Enkä usko, että se on meidän urheilijoillekaan mikään ongelma.”

  Kilpailuohjelman muuttuminen yhdistelmähiihdosta ja viestistä normaalimatkaan ja sprinttiin johtuu päävalmentajan mukaan useasta tekijästä: ” Davosin radalla ei voi hiihtää yhdistelmähiihtoa, siihen varmaan tuli vapaan kisa, kun tänä viikonloppuna hiihdettiin perinteisellä eikä haluttu uudestaan samaa. Sunnuntaina puolestaan hiihdetään sen takia sprintti eikä viestiä, kun Sveitsin televisiolla ei tällä varoitusajalla ollut kapasiteettia kuvata viestiä, mutta sprintin televisiointiin oli tarpeeksi tekijöitä.”

  Naiset 10km vapaa
  Kerttu Niskanen
  Krista Pärmäkoski
  Anne Kyllönen
  Laura Mononen
  Riitta-Liisa Roponen
  Naiset sprintti vapaa
  Riikka Sarasoja-Lilja
  Kerttu Niskanen
  Krista Pärmäkoski
  Anne Kyllönen

  Miehet 15km vapaa
  Matti Heikkinen
  Iivo Niskanen
  Lari Lehtonen
  Miehet sprintti vapaa
  Martti Jylhä
  Matias Strandvall
  Juho Mikkonen
  Anssi Pentsinen