17.12.2013← Takaisin

Parhaat suomalaiset sijoittuivat 11:nneksi universiadeissa

Universiadeissa oli tiistaina ohjelmassa vapaan hiihtotavan kisat. Naisilla matkana oli 5km ja miehillä 10km. Parhaista suomalaistuloksista vastasivat Tanja Kauppinen sekä Perttu Hyvärinen, jotka molemmat sijoittuivat kisassa 11:nneksi.

Kilpailu naisten 5 km:n vapaan hiihtotavan mitaleista oli huimaa, sillä voitto jaettiin lopulta Ukrainan Katerina Grygorenkon ja Norjan Astrid Slindin kesken. Pronssille hiihti Ukrainan Marina Antsybor, joka jäi vain 0,2 sekuntia voittajakaksikosta.  Tanja Kauppinen vastasi maastohiihtojoukkueemme parhaasta sijoituksesta. Leppävirran Virin edustaja oli 11:s jääden kärjestä 15 sekuntia.
    - Hyvin lähti liikkeelle, mutta en aivan saanut rutistettua loppuun asti. Kuitenkin ihan tyytyväinen saa olla, Kauppinen totesi.
    Myös Susanna Saapunki oli suoritukseensa tyytyväinen. 13. sija lämmitti Vuokatti Ski-Teamin naista.
    - Kauden parasta hiihtoa. Harmi vaan, ettei ollut vitosta pidempi matka. Pidempi matka sopii minulle paremmin.
    Kisan muista suomalaisista Marjaana Pitkänen (23:s) ja Krista Niiranen (27:s) eivät olleet tyytyväisiä hiihtoihinsa.

Miesten kympillä parasta suomalaisvauhtia piti Perttu Hyvärinen. 11:nneksi sijoittunut Hyvärinen jäi kisan voittaneesta, ampumahiihdon puolella jo mestaruuteen yltäneestä Serbian Milanko Petrovicista 44,6 sekuntia.
    - Paras hiihtoni täällä, Riistaveden Urheilijoiden mies totesi ytimekkäästi.
    Jari Huhta teki myös kauden parhaan suorituksensa ollen kisassa 27:s. Käynnistymisvaikeuksista kärsinyt Aku Nikander pääsi parhaaseen kisarytmiin vasta viimeisellä lenkillä ja oli lopulta 45:s.