8.3.2014← Takaisin

Tuttuja mestareita nuorten SM-hiihdoissa Ristijärvellä

• Krista Niiranen, 23-vuotiaiden vitosen mestari Ristijärvellä.

Nuorten SM-hiihtojen avauspäivä Ristijärvellä tarjosi perinteisen matkoilla sekä ylivoimaisia että niukkoja voittoja. Voittajiksi ylsi aiemminkin nuorten sarjoissa menestyneitä urheilijoita: 23-vuotiaiden sarjoissa mestareiksi hiihtivät Perttu Hyvärinen ja Krista Niiranen, 20-vuotiaissa Joonas Sarkkinen ja Hanna Varjus, 18-vuotiaissa Karri Hakala ja Jasmi Joensuu sekä 17-vuotiaissa Turo Sipilä ja Anni Alakoski.

Päivän ylivoimaisimmasta ykköstilasta vastasi Sipilä, joka teki perinteisen kympillä eroa hopeamitalisti Aleksi Parttimaahan 47,9 sekuntia. Eroa kasvatti Parttimaan kaatuminen.

– Mies oli hyvässä kunnossa ja suksikin luisti, keravalainen Sipilä myhäili voittonsa jälkeen.

Hanna Varjus otti 20-vuotiaiden perinteisen vitosella uransa toisen nuorten SM-kullan 19,2 sekunnin erolla Elsa Airaksiseen, mutta muissa naisten sarjoissa kultakamppailu oli sekuntipeliä. Krista Niiranen jätti Tanja Kauppisen hopealle 23-vuotiaissa kolmen sekunnin erolla, eikä pronssimitalisti Niin Virtanenkaan hävinnyt Niiraselle kuin 6,5 sekuntia. 18-vuotiaissa Jasmi Joensuu voitti Johanna Matintalon 3,9 sekunnilla ja 17-vuotiaissa Anni Alakoski Sanni Alatalon 6,5 sekunnilla.

Varjukselle mestaruus maistui. Kausi on ollut vaikea, eikä hän mahtunut nuorten MM-kisajoukkueeseen.

– Tämä pudotti kiven sydämeltä! Hengityksen kanssa on ollut aika paljon ongelmia, sen kautta lihaksistokin on ollut tiukilla, perinteisellä paremmin viihtyvä Varjus kertasi.

Rovaniemellä oikeustieteitä opiskeleva Niiranen oli mestaruudestaan luonnollisesti iloinen, mutta kuvasi kilpailunsa sujuneen ”ihan hyvin”.

– Lähdin aika reippaasti. Viimeisessä mäessä tuntui, etten pääse enää eteenpäin. Varmaan se alkoi muillakin sitten painaa, Niiranen naureskeli.

Sunnuntaina Ristijärven SM-hiihdoissa vaihdetaan vapaaseen hiihtotapaan. Kilpailut alkavat myös sunnuntaina kello 10.

Kuvia SMH:n Facebook-sivuilla, samoin paljon kuvia järjestäjien Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/NuortenSMhiihdot2014Saukkovaara?fref=ts