Uutisen päiväys

11.12.2013← Takaisin

Tuomisto toiseksi Canmoren perinteisen sprintissä

  • Perinteisen sprintin mitalikolmikko.

Canmoren vammaishiihdon maailmancupin toinen kisa oli suomalaiselle Ilkka Tuomistolle avauskisaa parempi. Erä erältä hiihtoaan parantanut Tuomisto sijoittui sprintissä toiseksi.

Ilkka Tuomisto sijoittui toiseksi vammaishiihdon Canmoren maailmancupin perinteisen sprintissä. Maanantaina vapaan kympin kisassa neljän kilometrin jälkeen kaatunut, ja suksensa rikkonut Tuomisto lähti uuteen kisaan edellispäivän pettymyksen taakse jättäneenä.
- Tänään oli hyvä päivä. Aamusta alkaen tuntui jaloissa, että tänään pystyy varmasti taistelemaan podiumille, Tuomisto kertoo.

Karsinnassa mies sijoittui neljänneksi, mutta erä erältä hiihto parani. Kaikkiaan startteja tuli kisapäivän aikana kolme.
- Aika-ajossa meni vähän liikaa hosumiseksi, enkä saanut oikein rentoa hiihtoa. Tiesin kuitenkin, että sieltä on vielä hyvät mahdollisuudet nousta, koska aikaerot olivat pienet, Tuomisto kertoo.
- Erä erältä hiihto tuntui helpommalta ja hallitummalta.

Kisan voitti Venäjän Vladislav Lekomtcev ja hänen maanmiehensä Rushan Minnegulov hiihti kolmanneksi.
- Päivän voittaja oli omaa luokkaansa, eikä siihen vauhtiin aivan pystynyt tällä kertaa.
Olosuhteet Canmoren maailmancupissa olivat urheilijan mukaan erinomaiset. Aamun aika-ajojen jälkeen aurinko paistoi ja pakkasta oli 13 astetta.
- Latu oli hyvä ja hiihdettävä. Kiitokset suksihuollolle, joka toimi tänään loistavasti.

Tuomisto on ainoa suomalaishiihtäjä Canmoren maailmancupissa Kanadassa. Miehellä on edessään vielä torstain 20 kilometrin perinteisen kisa.
- Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan. Kaiken osuessa nappiin, on myös siitä kisasta otettavissa hyvä sijoitus, Tuomisto lupaa.