2.12.2015← Takaisin

Tuomisto neljäs hiihtokauden avauksessa Tjumenissa

Paraurheililja Ilkka Tuomiston kausi maastohiihdon maailmancupissa alkoi keskiviikkona Venäjän Tjumenissa. Suomalaisen loppusijoitus oli komeassa auringonpaisteessa urakoidussa 10 kilometrin perinteisen kisassa lopulta neljäs.

Ylöjärven Urheilijoiden kilpailijan alku Tjumenin kisalle oli vahva, sillä Tuomisto taisteli noin puoleen matkaan asti jopa kakkossijasta. Jälkimmäinen puolisko oli suomalaiselle kuitenkin hieman hankalaa, jonka myötä sijoitus tippui parilla pykälällä alaspäin.

"Alku lähti hyvin liikkeelle, ja puoleen väliin saakka taistelin toisesta sijasta".

"Loppua kohden kone ei kuitenkaan lähtenyt enää käymään, se alkoi vähän yskähtelemään. Ei jaksanut oikein pusertaa loppuun saakka sillä tavalla, miten olisi vielä pitänyt polkea mäkiä ylös", Tuomisto kertasi kisaurakkaansa.

Seuraavan kerran suomalainen kilpailee torstaina. Tuomisto lähtee loppuviikon kisoihin hyvällä mielellä, koska talven avauskilpailussa sekä sukset että ladut olivat paralympiamitalistin mieleen.

"Ladut olivat oikein hyvässä kunnossa, tuloksellisesti neljäs sija tänään on ihan hyvä. Suksi oli loistava, joten oli miellyttävää hiihtää, kun sen puolesta pystyi tekemään tulosta."

Tuomistolla on torstaina edessään 20 kilometrin vapaan kisa. Suomalaisurheilijan tavoitteet ovat varsin selkeät.

"Sieltä tavoitteena on hyvä, tasapainoinen hiihto. Eiköhän tämä tästä parane, yritetään napsia sieltä podiumia".

10 kilometrin perinteisen kisan voittoon hiihti isäntämaan Vladislav Lekomitsev, jonka lopulliseksi ajaksi tuli 24.57,7. Kakkoseksi sivakoi niin ikään Venäjän Ruslan Minnegulov ja isäntien hallinnan täydensi kolmannen sijan vienyt Aleksandr Pronkov. Tuomisto jäi lopputuloksissa kärjestä minuutin ja kahdeksan sekuntia.