Uutisen päiväys

16.1.2017← Takaisin

Tuomisto kipusi jälleen podiumille Ukrainassa

Paraurheilija Ilkka Tuomisto päätti maailmancupin Ukrainan-reissunsa hienoon palkintokorokepaikkaan vapaan sprinttikisassa. Suomalainen sivakoi maanantain kilpailussa kolmanneksi.

Ilkka Tuomisto oli maanantain kisan tauottua tyytyväisen oloinen. Suomalainen pystyi pitämään finaalissa hyvää vauhtia, myös ukrainalaisen kärkikaksikon Grigorii Vovtshinski - Igor Repjukh haastamisen onnistuminen yllätti.

"Hyvää kyytiä pystyin pitämään finaalissa ja yllätyin, että pystyin hyvin haastamaan kärkikaksikkoa loppusuoraa edeltävään jyrkkään kohtaan", Tuomisto analysoi.

Sprinttirata oli suomalaisen sanojen mukaan "raaka". 

"Melko raaka rata oli, kun ensin laskettiin 600 metriä ja sitten noustiin pelkästään maaliin 900 metriä", suomalainen valaisi radan profiilista.

Tuomiston urakka Ukrainassa sujui hienosti, suomalaisen sijat viikonvaihteen kisoissa olivat toinen, neljäs ja nyt siis kolmas.

"Viimeinen silaus kunnosta uupuu vielä, ja sitä lähdetään hakemaan seuraavaksi vajaan neljän viikon päästä alkavista MM-kisoista Saksasta. Kokonaisuutena hyvät kisat täällä Ukrainassa ja eiköhän tästä saada vielä napsu vauhtia lisää lopputalvelle".