Uutisen päiväys

3.12.2015← Takaisin

Tuomisto hiihti torstaina kuudenneksi

Paraurheilija Ilkka Tuomisto jatkoi maailmancup-urakkaansa torstaina Venäjän Tyumenissa 20 kilometrin vapaan kilpailulla. Keskiviikkona 10 kilometrin perinteisen kisassa neljänneksi sivakoinut suomalainen päätyi torstaina kuudenneksi.

Vajaat kolme minuuttia venäläiselle voittajalle Ruslan Minneguloville jäänyt Tuomisto oli torstain hiihtoonsa varsin tyytyväinen. Hänen oli tarkoitus lähteä tekemään tasapainoista kisaa, joka toteutuikin mainiosti.

"Tuloksena kuudes sija on ihan hyvä. Vaparin kisaksi hiihto oli hyvä ja tasapainoinen, kuten oli tarkoituskin. Pystyin hiihtämään nousujohteisesti ja rakentamaan sitä eteenpäin".

Torstaina keli Tyumenissa oli keskiviikkoa hieman lämpimämpi. Tämä ei kuitenkaan Tuomistoon vaikuttanut, sillä hänen suksensa toimi myös 20 kilometrillä hyvin.

"Suksi oli tänään ok, sitä ei voi moittia. Ei ehkä ollut  ylivoimainenkaan, mutta ihan kilpailukykyinen kuitenkin, joten niiltä osin oli hyvä tilanne. Nyt oli muutama aste pakkasta ja hieman kostea keli".

Maailmancupin neljännellä ja kuudennella sijalla avanneelle Tuomistolle 20 kilometrin vapaa on yleensä ollut hankala matka. Siinä suomalaisurheilija tuntee kuitenkin ottaneensa kehitysaskelia viime vuosina.

"Vapaa kulkee napsun verran paremmin kuin aiempina vuosina. Se on mennyt pikkaisen eteenpäin".

"Vapaan pitkämatka on ollut minulle kompastuskivi, mutta nyt kilpailun jälkeen tuli lihaksistoon hyvä olotila", Tuomisto kertoi.

Perjantaina paralympiamitalisti saa ansaitun huilipäivän kisoista. Viimeinen urakka Tyumenissa on ohjelmassa lauantaina, kun Tuomisto on mukana sprinttikilpailussa.

"Lauantaina hiihdetään vapaan sprintti, ja kun siihen saadaan palauteltua ja energiavarastot täyteen, niin sen pitäisi olla minulle hyvä matka. Tykkään tuosta sprinttiladusta, siinä ei ole mitään kovinkaan jyrkkiä ylämäkiä", suomalainen päätti.

Maailmancupin tulokset päivitetään sivulle http://www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar-results

Seuraa Ilkka Tuomistoa facebookissa ja twitterissä @ilkkatuomisto

Maastohiihto
Facebook
Twitter
Instagram

#xcteamfin
#schiihto
LUMISPORT TV (YouTube)