21.3.2005← Takaisin

Toni Närväiselle takaa-ajon nuorten MM-hopeaa – voitto Norjan Petter Northugille

Suomen mitalitili avautui heti ensimmäisenä kisapäivänä, kun Toni Närväinen kiristi itsensä poikien takaa-ajohiihdon hopealle. Loppusuoran taistossa hänen edelleen kiristi Norjan Petter Northug. Kolmas oli toisen polven hiihtäjä Mickail Devjatiarov Venäjältä.

Suomen poikien kokonaispanoskin oli hieno kun kaikki neljä sijoittuivat 20 parhaan joukkoon. Närväisen hopean lisäksi Matti Kylmälä oli 12:s, Olli-Pekka Tolvanen 13:s ja Jussi Simula 19:s.

Kontiorannalla  Pohjois-Karjalan prikaatissa varusmiespalvelustaan suorittamassa oleva alikersantti Närväinen kiitteli kisan jälkeen Puolustusvoimilta saamiaan mahdollisuuksia ja kehui asuvansa tosi kovassa tuvassa, onhan päivän kilpailussa 13:nneksi sijoittunut Tolvanen kämppäkavereita ja vahvuuteen mahtuu lisäksi ampumahiihtäjä Lasse Tanskanen, joka omissa nuorten kisoissaan oli yhdeksäs.

- Etukäteen ajattelin itselläni hyvän päivän tullen olevan mahdollisuuksia palkintopallille ja Ounasvaaran auringossa kaikki sujuikin nappiin, Närväinen sanoi kisan jälkeen.

- Olen hyvin tyytyväinen, vaikka ennen loppusuoraa kärjessä ollessani luulinkin, ettei sieltä enää tule ketään eteen, hopeamitalisti hymyili ja kertoi yrittäneensä stadionille tullessaan ottaa ”sellaisen Axel Teichmann-irtioton”, mutta siihen eivät paukut vielä riittäneet.

Kisan voittaja Petter Northug kertoikin luottaneensa kirivoimaansa. Hän tulee osallistumaan Rovaniemellä myös sprinttiin, Närväisen puolestaan jättäessä pikakisan väliin.

Toni Närväinen on Suomessa kulkenut ikäisissään mestaruudesta toiseen. Tähän mennessä niitä kertynyt eri ikäryhmissä jo 11. Viime vuonna hänen paras sijoituksensa nuorten MM-kisoissa oli kahdeksas 30 km:lla.

20-vuotias Närväinen pitää hyvänä nuorten MM-ohjelmaan tullutta uudistusta, joka lisää seuraaviin kisoihin uuden sarjan alle 23-vuotiaille hiihtäjille.

- Ero yleiseen sarjaan ei siinä tule niin suureksi.

Valmentaja aurinkoisena

Nuorten MM-ryhmän valmenaja Mika Tuononen säteili ensimmäisen kisapäivän jälkeen tyytyväisenä, olihan maastohiihdolle asetettu mitalitavoite täyttynyt jo aloitusmatkoilla.

- Sekä tyttöjen, että poikien panos oli erinomainen. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen ja voimme luottavaisesti katsoa tuleviinkin kilpailuhin. Erityisellä mielenkiinnolla odotamme lauantaista poikien viestikilpailua.