Uutisen päiväys

6.4.2018← Takaisin

Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen nimettiin maastohiihtomaajoukkueen valmentajatiimiin

Maastohiihdon valmennustiimi on täydentynyt, kun Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen on nimetty mukaan päävalmentaja Matti Haaviston ja valmennuspäällikkö Eero Hietasen rinnalle. Valmennustiimiä täydennetään vielä kevään aikana nuorten ryhmien valmentajilla.

Valmentajien välistä vastuualuejakoa ei vielä ole tehty. Vastuualueet selkenevät, kun valmentajisto jatkaa Taivalkosken SM-hiihtojen jälkeen suoraan Pikku-Syötteelle. Palaveripäivien agendalla ovat tulevan kauden suunnittelu sekä valmennusryhmävalinnat valmennuspäällikkö Eero Hietasen johdolla. 

Maaliskuussa päävalmentajaksi nimetty Matti Haavisto on erittäin tyytyväinen kokoon saatuun valmennustiimiin.

”Nyt voin sanoa, että koossa on juuri se tiimi, minkä itse halusinkin. Kaikilla meillä kolmella on erilaiset vahvuudet ja osaamisalueet ja uskon, että jokainen pystyy täydentämään toisiaan”, toteaa Haavisto.

Teemu Pasanen oli mukana valmennustiimissä kuluneella kaudella, vastaten miesten normaalimatkojen joukkueesta. Vuosia A-maajoukkueessa on Pasaselle kertynyt jo neljä.

”Teemu on osoittanut vahvuutensa, Teemun valinta oli käytännössä itsestäänselvyys. Kysymys oli vain siitä, että haluaako Teemu itse jatkaa. Onneksi halusi, hänen jatkonsa varmistuikin jo aiemmin keväällä”, jatkoi Haavisto.

Haavisto iloitsee myös Mikko Virtasen liittymisestä A-maajoukkueeseen alle 20-vuotiaiden Vuokattisport-haastajaryhmästä. Virtasen tulo valmennustiimiin on osoitus Hiihtoliiton ja Vuokatin Urheiluopiston välisestä yhteistyöstä. Virtanen jakaa työpanostaan kahden tahon välillä. 

”Haluan tuoda valmennustiimiin kokemukseni ryhmävalmentamisesta Suomessa ja eri maissa. Lisäksi haluan tuoda näkemykseni hiihtotekniikan kehittämiseen ja harjoittelun analysointiin sekä ohjelmointiin yhdessä muun tiimin kanssa”, kommentoi Virtanen.

Teemu Pasasen ja Mikko Virtasen valmentajapestit ovat muotoa 2+2 vuotta.