6.2.2011← Takaisin

Suomen viestijoukkueille kolme palkintosijaa PM-viesteistä

Suomen nuoret hiihtäjät saivat kolme palkintokorokesijaa PM-kisojen päätöspäivänä Örnsköldsvikissä hiihdetyissä viesteissä. Tyttöjen viestissä Katri Lylynperä, Leena Nurmi ja Reetta Oinonen ottivat hopeaa, kakkosjoukkueen Hanna Varjus, Saana Kemppainen ja Sanna Martikkala olivat pronssilla. Pojissa Ville Ahonen, Matti Hiironen ja Artturi Pensasmaa hiihtivät Suomen pronssille.

Suomen poikien kakkosjoukkue tuli maaliin seitsemäntenä. Tyttöjen 3x3 kilometrin viestin voitti Ruotsi, jonka ankkuri Julia Swahn karisti Oinosen kannoiltaan viimeisessä nousussa. Oinonen hävisi 4,1 sekuntia. Swahn voitti PM-kilpailuissa myös sprintin ja hiihti vapaan vitosella pronssille. Martikkala nousi loppukiritaistelussa pronssille.

Poikien 3x5 kilometrin viestissä voittoon hiihti Norja. Ruotsi nousi viimeisellä osuudella hopealle. Artturi Pensasmaa taisteli Yhdysvaltain kanssa pronssista. Pensasmaan avuksi koitui yhdysvaltain Forrest Mahlenin sauvarikko viimeisessä nousussa, minkä seurauksena Mahlen ei pystynyt haastamaan Pensasmaata pronssitaistossa.

Suomi saavutti PM-kisoissa neljä mitalia, kun viestimitaleiden lisäksi Katri Lylynperä toi hopeaa sprintissä.

”Hyvä mieli näistä kisoista jäi, neljä mitalia on hyvä savutus. Hieman jäi hampaankoloon normaalimatkoilta, joissa emme saaneet mitalia. Tänään oli loistava päivä”, sanoi joukkueenjohtaja Pia Pekonen joukkueen ollessa jo kotimatkalla.

PM-kisoja ehti seuraamaan myös maajoukkuevalmentaja Niclas Grön.