Uutisen päiväys

17.3.2005← Takaisin

Suomen nuorten valmentaja Mika Tuononen luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin

Maastohiihdon nuorten ryhmän päävalmentaja Mika Tuononen luottaa suomalaisten mahdollisuuksiin sunnuntaina alkavissa pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailuissa.

 

Tuononen sanoo, että suomalaishiihtäjien valmistautuminen kisoihin on sujunut erinomaisesti.
- Viimeistely on sujunut ongelmitta tähän saakka. Ainakaan vielä ei ole ollut lainkaan sairastumisia, Tuononen kertoo.

Hiihtäjät ovat hioneet kuntoaan lähinnä kotipaikkakunnillaan, sillä valtaosa suomalaisurheilijoista saapuu Ounasvaaralle vasta lauantaina.

- Urheilijat ovat saaneet keskittyä rauhassa kisoihin. Viimeksi joukkue oli lähestulkoon kokonaan koolla Kuopion SM-kilpailuissa, Tuononen kertoo.

Tuononen ei halua asettaa kenelläkään joukkueen jäsenistä paineita nostamalla heitä mitaliehdokkaiksi. Päävalmentaja kuitenkin uskoo, että virallinen tavoite – yksi mitali - on täysin realistista saavuttaa.

- Poikien sprintissä ja viestissä olemme vahvoilla. Myös poikien muilla henkilökohtaisilla matkoilla on mahdollisuudet menestykseen, mutta mitalisijoitus vaatisi unelmapäivän, Tuononen pohti.

- Tytöissä taas joukkue on vähän tasapaksu, kukaan ei ole oikein päässyt irti. Tällä kertaa ei välttämättä ehditä aivan mitalivauhtiin, hän lisäsi.

33-vuotias Vuokatin Urheiluopiston valmentaja uskoo, että pääsääntöisesti pohjoismaalaiset hyötyvät Lapin arktisista kevätsäistä. Tuonosen mukaan olisi hienoa, jos odotettua kylmemmät säät jatkuisivat myös kisaviikolla.

- Keskieurooppalaiset eivät välttämättä ole terävimmillään pikkupakkasilla. Norja ja Ruotsi ovat sprinteissä kovia, kun taas Venäjä ja Kazakstan kantavat ennakkosuosikkien paineet pidemmillä matkoilla.

- Olisi hyvä, jos ei menisi kisojen aikana plussan puolelle. Ihan vesikeli ei ole meille mieluisa.

Nuorten MM-kilpailut järjestetään Rovaniemen Ounasvaaralla 20.-26. maaliskuuta. Mukana on yli 400 urheilijaa 34 eri maasta.