Uutisen päiväys

1.3.2019← Takaisin

Suomen miehet viestin neljänneksi - 1,8 sekuntia pronssimitalista

Suomen viestinelikko, Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen, taistelivat neljänsiksi MM-viestissä.

Viestivoittoon hiihti Norja ennen Venäjää ja pronssille Ranska. Suomi jäi Ranskasta 1,8 sekuntia. Voittajajoukkue Norjaan eroa kertyi 1:02,8.

Toisesta osuudesta alkaen kolmen parhaan kärjessä ollut Suomi taisteli mitalista koko viestin ajan. Miehet olivat maalissa pettyneitä, mutta tyytyväisiä siihen, että kaikki tehtiin ja alkuperäisessä taktiikassa pysyttiin.

"Taisteluvoitto oli tämä. Normaalisti olisin koittanut siihen Larkovin peesiin, kun se täraytti pakan hajalle. Ajattelin kuitenkin, että tässä on hiihto loppuun asti", sanoi Ristomatti Hakola.

Niskanen karkasi muilta omalla osuudellaan Venäjän Alexander Bessmertnykhin ja Norjan Martin Johnsrud Sundbyn kanssa.

"Hieno kisa, lähellä oltiin. He (Ranska) ovat kyllä valmistelleet miestä tuohon viestiin kauden aikana. Omalla osuudella Ruotsia vastaan siinä hiihdettiin, tarkoitus oli hiihtää niin, että he putoavat. Ainut tavoite oli tuoda viesti Sundbyn takana vaihtoon, ettei Hapon tarvi lähteä keulassa", kertoi Iivo Niskanen.

Matti Heikkinen ei aivan pysynyt loppuun saakka Norjan ja Venäjän kyydissä, mutta mies antoi ladulle kaikkensa.

"Selvä tehtävä oli, piti tulla Venäjän ja Norjan kanssa vaihtoon, mutta en vaan ihan siihen pystynyt. Lopussa tuntui ihan hirveeltä, meinasin laskea tuosta seinästä läpi, ei meinannut lopussa enää jalat totella", sanoi kovan taistelun Röthen ja Bolsunovin peesissä hiihtänyt Matti Heikkinen.

Koreassa viestin avannut Perttu Hyvärinen sai tänään kunnian ankkuroida viestin maaliin. Mitalitaistelu Ranskan kanssa jatkui maaliviivalle saakka.

"Rise sanoi ennen mun osuutta, että yritettään taistella se ronssi sieltä, mutta jos ei onnistu, niin vedetään nyt ainakin vähän showta. Oli haastavaa, oli vähän ruuti märkää tuohon loppuun. Taktiikka oli selvä (ranskalaista vastaan), yritin hiillostaa sitä kisan aikana. Mulla oli hyvä suksi, mutta myös Ranskan pojalla oli myös. Olihan se hienoa päästä taistelemaan siitä mitalista tuohon loppusuoralle", fiilisteli Perttu Hyvärinen.

Tulokset

Kuva: SHL / Jesse Väänänen