Uutisen päiväys

8.2.2015← Takaisin

Suomen miehet taistelivat neljänneksi nuorten MM-viestissä

Suomen joukkue päätti nuorten MM-hiihdot Kazakstanin Almatyssa miesten 4x5 kilometrin viestin neljänteen sijaan. Joukkue hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Waltteri Vinkanharju ja Joni Mäki. Suomen naisten joukkue sen sijaan jäi kärkijoukkueiden vauhdista, naisten sijoitus 4x3,3 kilometrillä oli 9:s.

Miesten viesti oli Ranskan ja Venäjän taistelu, joka ratkesi vasta ankkuriosuuden loppupuolella. Venäjän ankkuri Alexei Chervotkinin iskuun ei Ranska pystynyt vastaamaan, ja Venäjä vei mestaruuden 17,3 sekunnin erolla. Norja oli kolmas. Suomi hävisi Venäjälle 2.05,5 minuuttia, pronssi jäi noin minuutin päähän.

"Tänään oli riittävän hyvä veto. Tiukkaa teki mutta piti taistella hyvät lähtökohdat pojille. Sukset toimivat tänään erinomaisesti. Kisat menivät täällä ehkä hiukan alakanttiin, mutta sprintti oli hyvä, kuudenteen sijaan olen tyytyväinen", Lauri Vuorinen sanoi.

"Ihan hyvä hiihto. Hirvitti vähän lähteä norjalaisen peesiin, mutta hyvin kulki kuitenkin. Toisella kierroksella kolmen kilometrin jälkeen pitkällä työpätkällä teki todella tiukkaa, mutta palauduin hyvin ja viimeisessä nousussa kulki taas hyvin. Olen tyytyväinen tämän päivän hiihtoon. Sukset toimivat myös loistavasti. Kisoissa sprintti oli hyvä, ja olen tytyväinen siihen. Vapaan kymppi ei kulkenut, olen siihen suoritukseen pettynyt", Lauri Lepistö summasi päivän ja kisat omalta osaltaan.

Vinkanharjulla oli epäonneakin.

"Hiihto oli ok. Kaaduin matkan varrella ja sauva hajosi. Onneksi mitali ei kuitenkaan karannut siinä. Hiihto tuntui tänään hyvältä, aika helposti ja rennosti kulki. Minulle pursuitti oli täällä pettymys, jäi vähän huono maku kisoista", Vinkanharju sanoi.

Samoilla linjoilla oli myös ankkuri.

"Aika raskas lenkki. En saanut ihan kaikki irti mutta ihan riittävästi tähän kilpailuun. Kisat olivat minulle pettymys, kovin odotuksin lähettiin tänne, mutta ei tällä kertaa ihan onnistunut."

Suomen naisten joukkue hiihti järjestyksessä Nea Katajala, Emilia Myllykoski, Johanna Matintalo ja Jasmi Joensuu. Eroa kärkeen jäi 2.37,8. Viestin voitti tiukassa kamppailussa Norja, jolle Venäjä hävisi 0,4 sekuntia.

Suomen hiihtäjien paras sijoitus henkilökohtaisissa kilpailuissa oli Lauri Vuorisen kuudes sija sprintissä.

"Täällä hiihdettiin hyvät nuorten MM-kisat. Taso oli kova, ja kovakuntoisimmat pärjäsivät parhaiten. Suomen joukkueen parhaita suorituksia olivat poikien viesti ja poikien sprintti. Myös Johanna onnistui hienosti yhdistelmähiihdossa. Normaalimatkoilla hiihtäjämme ovat vielä perässä ikäluokan kansainvälistä kärkeä. Keskeisintä jatkossa on keskittyä kestävyysharjoitteluun ja kovien maastojen hyödyntämiseen läpi vuoden", valmentaja Jussi Piirainen sanoi.

Tulokset:

Naiset

Miehet