Uutisen päiväys

27.1.2018← Takaisin

Suomen maastohiihtäjät kahmivat kolme mitalia normaalimatkoilla PM-kisoissa

Suomen maastohiihtäjät pääsivät mitalivauhtiin PM-kisojen toisena päivänä Vuokatissa. Ensin tyttöjen perinteisen vitosella Sara Niittyviita otti pronssia ja hieman myöhemmin poikien kympillä Petteri Koivisto otti hopeaa ja Emil Liekari pronssia.

Suomen maastohiihtäjät pääsivät mitalivauhtiin PM-kisojen toisena päivänä Vuokatissa. Ensin tyttöjen perinteisen vitosella Sara Niittyviita otti pronssia ja hieman myöhemmin poikien kympillä Petteri Koivisto otti hopeaa ja Emil Liekari pronssia.

Koivisto taisteli loppuun asti voitosta, ja jäi lopulta Ruotsin Pål Jonssonista vain 13,2 sekuntia.

– Kulun puolesta hankala kisa, enemmän taistelumitali tänään. Ei ollut paras päivä. Voittoa lähdin hakemaan, mutta se jäi 13 sekunnin päähän. Ihan mukava hopea tietenkin, mutta omat tavoitteet kun ovat sen verran korkealla, niin tämän jälkeen tehdään vielä entistä kovemmin töitä. Huomenna lähdetään taistelemaan kultamitalista, sanoi Petteri Koivisto viestiin katseita kääntäen. 

Liekari sai jännittää omaa tilannettaan melko pitkään, sillä hän lähti matkaan alkupäässä.

– Jännitti, kun siinä oli niin paljon odottamista. Lähdin päivään avoimin mielin. Ajattelin, että mennään niin paljon kuin lähtee, Liekari tuumi lopputulokseen tyytyväisenä.

Myös Otto Invenius onnistui Koiviston peesissä hiihtämään mainiosti seitsemänneksi.

–  Aluksi meinasin, ettei tästä tule mitään, mutta kun Petteri meni ohi, se antoi niin paljon puhtia. Siinä jaksoin Pettterin peesissä koko matkan tuohon viimeiseen nousuun asti. Siitä oli aivan loistava apu. Alkukaudesta en olisi kyllä uskonut, kesällä en olisi edes pystynyt haaveilemaan edustuspaikoista, mutta treeniä on tullut ja se on tuottanut tulosta ja tässä ollaan, Invenius sanoi hymyillen.

Niittyviita hävisi kisojen toisen mestaruutensa ottaneelle Norjan Helene Marie Fossessholmille 48,1 sekuntia.

– Ekalla kierroksella otin pisimmät mäet kuulostellen ja tokalla kierroksella iskin sen minkä jaksoin. Minulle on aina sopinut pidemmät matkat ja nyt tuli vitoselta tämmöinen onnistuminen, Niittyviita iloitsi.

Maastohiihtojoukkueen valmentaja Jussi Simula: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1759796197384729/

Instagramissa @vuokattisport videolla Petteri Koiviston ja Sara Niittyviidan mietteet.

Kisatunnelmia VuokattiSportin Facebookissa ja Instagramissa @vuokattisport #NJSC2018Vuokatti

PM-kisojen tulossivu: http://vuokattievents.fi/results-tulokset

PM-kisojen aikataulu: http://vuokattievents.fi/schedule-ohjelma