Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Suomen joukkueessa sairastumisia

  • Krista Lähteenmäki keskittyy nyt parantamaan itsensä.

Suomen maastohiihtomaajoukkueessa on useammalla ongelmia ärtyneiden keuhkoputkien takia. Toblachin maailmancupissa hiihdetään tänään perinteisen normaalimatkat, joilta puuttuu kolme suomalaishiihtäjää sekä huomenna vapaan sprintistä puuttuu kaksi. Kolme vuorille jumiin jäänyttä hiihtäjää ja valmentaja saanevat tänään kyydin Toblachiin.

Neljä Suomen olympiaedustajaa jättää Toblachin maailmancupin hiihdot väliin sairastumisen takia. Naisista tämän päivän perinteisen kympin jättävät väliin Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki, joista ensimmäinen oli nimetty myös huomiseen vapaan sprinttiin.
- Tour de Skin jälkeen sairastuin ja Vantaalla hiihdin toipilaana, ja keuhkoputki oli ärtynyt. Viime perjantaina tein tehoja ja se nosti heti illalla lämpöä. Olin viime viikonloppuna 38 asteen kuumeessa ja neljä päivää täysin petipotilaana. Tämän viikon tiistaina kävin eka kerran suksilla. Lääkekuuri loppuu nyt viikonloppuna, mutta poskiontelot ja keuhkoputki eivät ole lähteneet parantumaan. Puhuin Jarin (Havela, joukkueen lääkäri) kanssa ja nyt lähdetään ottaa röngten-kuvat ja verikokeisiin. Ilman muuta mennään terveys edellä, Kyllönen kertoo.

Lähteenmäen tarkoituksena oli Toblachissa hiihtää tänään perinteisen kymppi, mutta sairastuminen esti olympialaisten kannalta tärkeän kenraalin.
- Mulla kanss on keuhkoputket ärtyneet ja vasemmalta puolelta rauhanen turvonnut. Saan rauhallisia lenkkejä hiihtää, mutta en kilpailla. Jos nyt hiihtää, niin voi tulla niin paljon takapakkia, ettei kannatta. Viikon päästä on kuitenkin olympialaiset, Lähteenmäki kertoo.
Mona-Liisa Malvalehdon piti Toblachissa hiihtää sunnuntaina vapaan sprinttikisa. Mutta sairastuttuaan viikolla, nainen jäi koti-Suomeen. Päätös kilpailun väliin jättämisestä tehtiin perjantaiaamuna, jolloin hiihtäjän oli tarkoitus lähteä matkustamaan kisapaikalle.

Miehistä Sami Jauhojärvi ei tänä viikonloppuna hiihdä Toblachissa. Suksille mies menee lauantainakin, mutta kisakunnossa hän ei ole:
- Lääkärin kanssa todettiin, että sairastumisriski kasvaa liian suureksi. Täällä on huollolla haastavat olosuhteet, niin minä olen huollon apuna ja testailen pitoja naisten kisaa varten. Jos naisilla on tänään huonot sukset, niin se on sitten minun syytä.
Vuorille lumen saartamiksi jääneet Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Juho Mikkonen ja Niclas Grön pääsevät tämänhetkisen tiedon mukaan Lago di Misurinasta Toblachiin lauantaina iltapäivästä, ellei olosuhteet muutu nopeasti huonompaan suuntaan.