Uutisen päiväys

23.1.2015← Takaisin

Suomen joukkue valmiina taistelemaan Cablessa

Suomen joukkue on valmiina taistelemaan hyvistä sijoituksista vammaishiihdon MM-kilpailuihin Yhdysvaltain Cablessa Wisconsinissa. Kilpailut alkavat lauantaina ampumahiihdon pikakilpailulla, jossa mukana ovat Maija Järvelä ja Juha Härkönen.

Joukkue saapui kisapaikalle keskiviikkona, ja Suomesta tulleet ovat totutelleet kahdeksan tunnin aikaeroon.
 ”Kauden kovimmat kisat edessä. Viimeiset päivät ja kisojen aika olisi tärkeä pysyä terveenä.
Vertailupohjana tällä kaudella on Vuokatin maailmancup joulukuulta. Mikäli jokainen urheilija on mennyt eteenpäin Vuokatista, ja se näkyy tuloksissa niin voimme olla tyytyväisiä. Se tarkoittaisi, että niitä mitalejakin olisi mukana sitten kotimatkalla”, vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä sanoo.
Yksi mitaleille mielivistä on Ilkka Tuomisto, joka on aloittanut sopeutumisen aikaeroon jo kotona siirtämällä hieman kelloa.
”8 tunnin aikaeron sopeutumisen tekee aina myös oman rasituksen keholle. Vaikea joulukuu on vaihtunut lupaavampaan tammikuuhun, joten sairastelut tuntuvat olevan voitettu. Uskon vahvasti, että pystyn hyviä kisoja täällä hiihtämään, vaikka kunto ei ihan paras mahdollinen vielä ole. Päiväkohtaiset erot ovat kuitenkin suuria, kuinka suksi kulkee. Sunnuntaina laitetaan miestä tiukalle eikä anneta yhtään periksi vaan lähdetään taistelemaan hyvistä sijoituksista vapaalla”, Tuomisto sanoo.
Kelkkahiihtäjä Sini Pyy siirtyi Cableen Coloradon kautta. Pyy oli Coloradossa kolmisen viikkoa treenaamassa Sotshissa tapaamansa valmentajan kanssa.
”Kävin myös hakemassa kilpailukokemusta USA:n mestaruuskisoista Soldiers Hollowista Utahin puolelta. Leiri meni todella hyvin. Onnistuneiden harjoitusten lisäksi opin paljon lajistani ja sain monta hyödyllistä kontaktia tulevaisuuden varalle”, Pyy kertoo.
Hän tykkää MM-kisaladuista, joita kehuu melko teknisiksi ja sopivan haastaviksi.
”Sunnuntain pitkällä matkalla olen innokkaana lähdössä starttiviivalle. Toivon, että pystyn kisoissa urani parhaisiin suorituksiin ja tällä hetkellä tuntuu että edellytykset tavoitteeni täyttymiseen on. Huomenna isäni ja veljeni tulevat myös paikan päälle kannustamaan, mikä tuo varmasti positiivista virettä tekemisiini, onhan perhettä tullut jo ikävä kolmen viikon aikana”, Pyy sanoo.

Päiväkohtaiset aikataulut:

http://www.paralympic.org/sdms/inc/fh/cofdoc.php?csp=NS8N15NS&rowid=970