Uutisen päiväys

6.4.2016← Takaisin

Suomen Cupin kausi huipentuu Rukalla – miesten kokonaiskilpailussa vielä paljon pelissä

Suomen Cup huipentuu tänä viikonloppuna jälleen kerran Rukalla, jossa hiihdetään lauantaina viestit ja sunnuntaina SM-kisojen 30 ja 50 kilometriä. Erityistä jännitettävää on kisatapahtumien lisäksi myös miesten kokonaiskilpailussa, jossa kärkiviisikko on ennen ratkaisevaa päätösmatkaa 90 pisteen sisällä.

Kärkipaikalla on Kuhmo-Skin Juho Mikkonen, joka on hiihtänyt Vantaata lukuun ottamatta kaikki osakilpailut. Mikkosesta 18 pisteen päässä on Iivo Niskanen ja kolmantena Sami Jauhojärvi (23 pistettä Mikkosesta).
”Mukavahan se on keltainen liivi päällä lähteä”, Mikkonen naurahti.
”Suhteellisen tasaisia kisoja on tullut ja useita palkintopallipaikkoja, joten ei kärkipaikka sillä tavalla mikään yllätys ole. Jos pitäisi sivullisena veikata, luulen, että Iivo tulee cupin viemään. Kakkospaikkaan minulla on hyvät mahdollisuudet.”
Mikkosen kaudessa on ollut paljon hyvää, sillä kestävyyspuolella on tullut kehitystä. Silti harmiteltavaakin on jäänyt.
”Ei ole ihan nappiin kausi ole ollut. Vähän on ollut heittelyä. Muutama sairastuminen, selkäkin on vaivannut pitkin talvea. Vähän epätasainen kausi on ollut”, kautensa Lapponiassa päättävä Mikkonen sanoo.

Pärmäkoski haluaa toistaa 30 kilometrin voittonsa

Jos on miesten puolella tiukkaa, naisten puolella kokonaiskilpailu on voiton osalta jo ratkennut. Krista Pärmäkoski varmisti uransa ensimmäisen Suomen Cupin kokonaiskilpailuvoiton jo sunnuntaina Taivalkoskella.
”Tosi hienoa, että pystyin ensimmäisen kerran urallani voittamaan Suomen Cupin. Sekin kertoo siitä, että kausi on ollut tasainen ja hyviä tuloksia olen pystynyt tekemään marraskuulta loppukauteen asti. Arvostan kokonaisvoittoa todella paljon, sillä meillä on niin monta kovaa naishiihtäjää. Vaikka voitto jo varmistuikin, haluan silti päättää kauden onnistumiseen myös 30 kilometrillä”, Pärmäkoski sanoo.
Hän on 30 kilometrillä puolustava mestari juuri Rukan laduilta viime keväänä. Silloin hiihdettiin vapaalla, nyt mennään perinteisellä.
”Rukan maastoissa ja ennusteiden mukaisella kelillä luvassa on raskas kisa, jossa kalustoltakin vaaditaan paljon. Itselläni on hyvät muistot viime vuodelta ja samanlaista päätöstä toivon tietysti nytkin."
Järjestävästä Kuusamon Erä-Veikoista Seppo Linjakumpu on tyytyväinen, että hiihtokausi huipentuu jälleen Rukalla.
”Kruunua haetaan 30 ja 50 kilometrillä. Sen jälkeen osa urheilijoista suuntaa vielä Lapponiaan, joten hiihdettävää riittää. Olosuhteiden puolesta meillä on hyvä tilanne, sillä lunta on riittävästi ja viikonlopuksi on luvattu aurinkoiset kelit”, Linjakumpu sanoo.
Kuusamon Erä-Veikkojen omista urheilijoista nuori lupaus Juha Nurmi, 17, hiihtää sunnuntaina uransa ensimmäisen 50 kilometrin kilpailun.

Suomen Cupin tulokset ja pistetilanteet: http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/tulokset/

Lauantai 9.4.:

12.55 Suomen Cup viesti, Naiset (P) 3 x 5 km (2 x 2,5 km)
14.00 Suomen Cup viesti, Miehet(P) 3 x 7,5 km (3 x 2,5 km)

Sunnuntai 10.4.:

09.30 SM, Suomen Cup, Naiset 30 km (P) 4 x 7,5 km, väliaikalähtö
13.00 SM, Suomen Cup, Miehet 50 km (P) 5 x 10 km, väliaikalähtö

KEV:n kisasivut: http://www.kev.fi/sm-2016/